Beatles: Πωλείται η κονσόλα ηχογράφησης του "Abbey Road"

Abbey Road
Abbey Road

Η κονσόλα από το θρυλικό album των Beatles βγαίνει προς πώληση στο Reverb

Πρόκειται για την κονσόλα ηχογράφησης EMI TG12345, στην οποία ηχογράφησαν τον θρυλικό δίσκο του 1969. Θα είναι διαθέσιμη από τις 29 Οκτωβρίου 2024 και από το κατάστημα "Reverb shop of London recording studio pros and collectors MJQ Ltd". Είχε δημιουργηθεί το 1968 και ήταν η πρώτη από τις 17 συνολικά κονσόλες που χρησιμοποιήθηκαν από την EMI. Θεωρείται πως έπαιξε κομβικό ρόλο για τον ήχο που διαμόρφωσαν οι Beatles, σε ένα από τα καλύτερα αντικειμενικά albums που κυκλοφόρησαν ποτέ. 

Το μηχάνημα καταγραφής αποσυναρμολογήθηκε και παρέμεινε αχρησιμοποίητο για πάνω από πέντε δεκαετίες. Σύμφωνα με το Reverb, χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να αποκατασταθεί εκ νέου υπό την καθοδήγηση του συνεργάτη των Beatles και πρώην μηχανικού της EMI, Brian Gibson. Ο Gibson, μαζί με μια ομάδα μηχανικών και τεχνικών ήχου, κατάφεραν να συναρμολογήσουν την κονσόλα με το 70% των αυθεντικών εξαρτημάτων, αναπαράγοντας πιστά τα "ανταλλακτικά" της, ώστε να δουλέψουν μαζί με τα υπόλοιπα μέρη της. 

"Το Abbey Road είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που έχουν γίνει ποτέ, και ακούγεται τόσο καλό λόγω αυτής της κονσόλας εγγραφής. Λόγω του τρόπου που ηχογραφήθηκε το Abbey Road, το άλμπουμ έχει έναν χαρακτηριστικό ήχο που σηματοδότησε το μέλλον της ποπ ηχογράφησης", θα πει στο Reverb o Dave Harries, μηχανικός των Abbey Road studios. 

 

 
Tags