Paul McCartney: Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό του

Abbey Road
Beatles - Abbey Road

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τους Beatles ποτέ δε σταμάτησαν ανά τα χρόνια

Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες θεωρίας συνομωσίας στη μουσική και ίσως η μεγαλύτερη που αφορούσε τους Beatles. Ήταν Οκτώβριος του 1969 όταν στο ραδιοφωνικό σταθμό WKNR του Detroit, ο DJ Russ Gibb δέχτηκε τηλεφώνημα από ακροατή που τον προέτρεπε να ακούσει προσεκτικά το τραγούδι "Revolution 9". Το σημείο που απήγγειλε "Number 9", εάν έπαιζε ανάποδα ακουγόταν η φράση "Turn me on dead man". Για πολύ κόσμο αυτό ήταν σημάδι πως ο Paul McCartney ήταν νεκρός. Η επικρατέστερη θεωρία έλεγε πως σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα και αντικαταστάθηκε από έναν σωσία, ώστε οι fans των Beatles να μην επηρεαστούν. Θεωρία που φυσικά δεν αποδείχτηκε ποτέ.

Οι φήμες προήλθαν από ένα άρθρο εφημερίδας του Πανεπιστημίου Drake στην Iowa, το οποίο μιλούσε για αντίστοιχα μηνύματα στο Strawberry Fields Forever. Δύο μέρες μετά την μετάδοση του WKNR, ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δημοσιεύει μια σατιρική κριτική για το Abbey Road, όπου περιγράφει λεπτομερώς τις ενδείξεις για τον θάνατο του McCartney που ακούγονται στο album. Το WKNR αφιερώνει ένα ολόκληρο δίωρο σε αυτό το μυστήριο. Αντίστοιχες "ενδείξεις" ανακαλύφθηκαν από πλήθος fans, όπως το περιβραχιόνιο του Paul στο εξώφυλλο του Sgt. Pepper's, το οποίο αναγράφει OPD (Officialy Pronounced Dead). Η πιο εξωφρενική ήταν αυτή για το εξώφυλλο του Abbey Road, κατά την οποία ο Ringo ήταν νεκροθάφτης, ο George τυμβωρύχος, ο John παπάς και ο Paul το...πτώμα.

Η αποκάλυψη

Εκείνη την περίοδο των φημών, ο Paul McCartney βρισκόταν σε απομόνωση στο κτήμα του στη Σκωτία. Τελικά και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, επέτρεψε σε ένα φωτογράφο του περιοδικού Life, να τον φωτογραφήσει και να λύσει το μυστήριο.

Με πληροφορίες από Classic Bands