Motörhead : Αυτός ήταν ο άγνωστος rock n roll ήρωας του Lemmy

Photo by Wikimedia Commons

O Billy Fury και ο ιδιαίτερος rock n roll ήχος του

Είναι γνωστό τοις πάσι πως οι ρίζες του σπουδαίου Ian "Lemmy" Kilminster των Motorhead βρίσκονται στο rock n roll των 60s και την British Invasion. Οπαδός όλων των σπουδαίων γκρουπ της εποχής, ο Lemmy θα εργαστεί ως roadie στον Jimi Hendrix και στη συνέχεια θα γίνει μέλος των Hawkwind, πριν ιδρύσει το γκρουπ με το οποίο έγινε διάσημος. Ποιος ήταν όμως ο αγαπημένος του καλλιτέχνης; 

Μιλώντας κάποτε στο περιοδικό Spin, o Lemmy θα θυμηθεί : 

"Όταν είδα τον Buddy Holly να παίζει το 1958, ήμουν εκεί και αναζητούσα κορίτσια. Σε αυτή την ηλικία, θέλεις μόνο να κάνεις sex. Είδα αυτόν τον Άγγλο τραγουδιστή της ροκ, τον Billy Fury, και ήταν περιτριγυρισμένος από όλους αυτά τα κορίτσια. Σκέφτηκα, Αυτή είναι η γ@@μένη δουλειά για μένα"".

Ποιος ήταν όμως ο Billy Fury; Επρόκειτο για έναν rock n roller που έγινε γνωστός στα τέλη των 50s, με την προσεγμένη εμφάνιση και τη χαρισματική σκηνική παρουσία. Παρά το γεγονός ότι είχε αρκετά πετυχημένα singles, τα προβλήματα υγείας δεν τον άφησαν να έχει συνέχεια στην καριέρα του και η επίδραση του εμφανίζεται κυρίως στην προ-Beatles εποχή για την Αγγλία. Πέθανε πολύ νέος σε ηλικία μόλις 42 ετών, το 1983. Ακούστε εδώ κάποια χαρακτηριστικά τραγούδια του:

 

 

 

 
Tags