Beatles : Το τραγούδι του Let it Be που μισούσε ο Paul McCartney 

Photo by Wikimedia Commons

Το τελευταίο album των Beatles έχει τις δικές του μικρές ιστορίες από τα παρασκήνια

Ήταν η περίοδος που o John Lennon ήταν ήδη φευγάτος, ενώ ο Paul McCartney είχε ήδη το πρώτο προσωπικό album στα σκαριά. Το Let it Be είναι έργο κυρίως του παραγωγού Phil Spector, με τις σχέσεις των υπολοίπων να είναι εντελώς τυπικές. Η εικόνα διάλυσης οδήγησε τον Spector στη χρήση overdubs, και στη δεδομένη ελευθερία του να πειραματιστεί με το υλικό που είχε ηχογραφηθεί. 

Ο McCartney περίμενε την κυκλοφορία του δίσκου ώστε να αφοσιωθεί μετά στην προσωπική του καριέρα. Ωστόσο ακούγοντας το τι έκανε ο Spector σε ένα από τα τραγούδια του, εξοργίσθηκε πραγματικά. Επρόκειτο για το The Long and Winding Road. 

Ο Phil Spector θεώρησε πως η αρχική ηχογράφηση είχε πολλά ελαττώματα, οπότε προσέθεσε χωρωδία και επιπλέον έγχορδα. Ο θυμός του McCartney κατευθύνθηκε στον Allen Klein, manager των Beatles. Μιλώντας αργότερα στην Evening Standard, o McCartney θα πει : "Κανείς δεν με ρώτησε τι νόμιζα. δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν θα είχα ποτέ γυναικείες φωνές σε δίσκο των Beatles".

Δεδομένης της επικείμενης διάλυσης του γκρουπ, δεν έγιναν περαιτέρω ενέργειες. Παρόλα αυτά, το τραγούδι πήγε καλά και έφτασε μέχρι το no1 των singles charts, το 20ο τραγούδι των Beatles που κατάφερε κάτι τέτοιο.

 

 
Tags