Είναι καλό το Ελληνικό σύστημα υγείας;

Μετά τον Μητσοτάκη, αυτός που δέχεται τις περισσότερες επιθέσεις από την αντιπολίτευση και ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανεξάρτητα του υπουργείου στο οποίο είναι υπεύθυνος.

Το να ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ 340 φορές την παραίτηση του αγγίζει τα όρια του γελοίου, τέλειος δεν είναι, αλλά ούτε και άχρηστος.

Το αν είναι ικανός ή όχι είναι αρμόδιοι να το κρίνουν οι πολίτες οι οποίοι πέρα από το ότι τον ψηφίζουν ή όχι, μπορούν και να εκφέρουν την γνώμη τους σε διάφορα μέσα για τα πεπραγμένα του.

Εγώ θα μεταφέρω τις δικές μου εμπειρίες σαν πολίτης.

Κατ' αρχήν η υγεία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όχι στην ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή άλλο κόμμα, επίσης οι κατά καιρούς υπουργοί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα δύσκολο έργο που αν και δίνει σημαντικές παροχές στους πολίτες, όλοι πάντα έχουν παράπονα ανάλογα με τα εκάστοτε περιστατικά τα οποία ενέχουν τον παράγοντα του απρόβλεπτου.

Η υγεία είναι ένας χώρος στον οποίο διακινείται πολύ χρήμα και δεν έχει και την καλύτερη προϊστορία διαφάνειας.

Το ίδιο συμβαίνει όμως και από την πλευρά των πολιτών οι οποίοι δεν μπορεί να δηλώνουν εισόδημα 2268 ευρώ τον χρόνο και να έχουν την απαίτηση ιατρικής περίθαλψης Σουηδίας στην οποία η φορολογία είναι εξαιρετικά υψηλή, όπως και η φορολογική συνείδηση των πολιτών της.

Στην εκτίμηση μου η Ελλάδα έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο και ο πολίτης με μερικές δυσκολίες βρίσκει πιο εύκολα από άλλες χώρες αυτό που χρειάζεται με χαμηλές σχετικά παροχές.

Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δεν δίνουν στο σύστημα ούτε 1 ευρώ και η αντιπολίτευση κάνει τα πάντα για να τυγχάνουν δωρεάν παροχών, πολλοί από αυτούς έχουν κρυφά εισοδήματα σαν παράνομοι εργαζόμενοι οι πολίτες που αποκρύπτουν εισοδήματα δηλώνοντας γελοία ποσά.

Όσες φορές χρειάστηκε να φιλοξενηθώ σε κρατικό νοσοκομείο, είχα καλή αντιμετώπιση και βασικά βγήκα ζωντανός από δύσκολες καταστάσεις, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ίδιο συμβαίνει με όλους, αλλά και στην Αγγλία πχ μπορεί να χρειασθεί ένας ασθενής να περιμένει 1 χρόνο για να λάβει αγωγή και είναι Αγγλία όχι Ελλάδα, στις δε ΗΠΑ έτσι και αρρωστήσεις και είσαι ανασφάλιστος, αν είναι δύσκολη η περίπτωση σου το πιθανότερο είναι να μην τα καταφέρεις.

Σε μια περίπτωση για μία απλή περίπτωση όπως έδειξε  σε ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ πλήρωσα πριν από 20 χρόνια 500 χιλ. δρχ, αν δεν ήμουν ασφαλισμένος θα κτύπαγα πτώχευση

Με περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες το ΕΣΥ έχει συγκεκριμένους τρόπους λειτουργείας, ελλείψεις που δεν οφείλονται πάντα μόνο στο κράτος αλλά και στους γιατρούς οι οποίοι έχουν τους λόγους τους σαν επαγγελματίες.

Δεν είναι τόσο εύκολο το θέμα της υγείας, αν ήταν γιατί δεν το έλυσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο Άδωνις το δημιούργησε; η υγεία είναι το παν για μας ας μην την κτυπάμε για δήθεν κομματικό κέρδος.

Υγεία, δικαιοσύνη, αστυνομία ανήκουν σε όλους τους Έλληνες  πρέπει να προσέχουμε την συμπεριφορά μας απέναντι τους, χωρίς αυτούς που μας τα παρέχουν είμαστε τελειωμένοι σαν άνθρωποι και είναι από εμάς, συχνά συγγενείς μας με τα ελαττώματα που έχουμε κι εμείς, άντε αν θέλετε λίγο περισσότερα.