''Slowdive'' - Ατμοσφαιρικό κοκτέιλ ήχων που σε ταξιδεύει, ενίοτε συναρπάζει.

Μελωδικό, πνευματώδες και ατμοσφαιρικό συγκρότημα, ταιριαστό και στις καλοκαιρινές αισθήσεις, ημέρας ή εναστρου ουρανού ,ταξιδιάρικης μουσικής ,συναισθημάτων σε slowdive ''ελεγχόμενης ''κατάδυσης/ανάδυσης''-.

 

Προέρχονται από το Berkshire-Reading ,Αγγλία.

Μετά από τρία άλμπουμ,το 1991,1993,1995 δεν συνέχισαν. Επανενώθηκαν όμως ξανά,το 2014...

 

((Θυμάμαι, κάπου αρχές,μέσα 90΄ς, το δεύτερο άλμπουμ τους,λόγω ελληνικής ονομασίας του άλμπουμ.

Προσωπικής μου εκτίμησης,ως ακροατής,Στο καλό αυτό άλμπουμ, ''Souvlaki'', του 1993, δεν δόθηκε ,τότε, η σημασία που του άξιζε από τους ξένους μουσικοκριτικούς .Ενδεχομένως διότι το είδος ''shoegaze'' μουσικής,(με βάσεις, Cocteau Twins-Cure εως The Verve) ήδη υπήρξε (1985-93), έκλεινε ο κύκλος του, και άρχιζε ήδη το Britpop.

Ουσιαστικά εκείνη την εποχή,επίσης, ποτέ δεν αποδόθηκαν ακέραιες οι τιμές στο είδος αυτό (Shoegaze).Αλλωστε, υπήρχε ήδη πολύ και καλή, πολλών ειδών, μουσική, ακόμα. Ομως, το είδος αυτό, επανήλθε στο προσκήνιο και στις ημέρες μας, από μεγάλο πλήθος  συγκροτημάτων Indie, Dream pop κ.α.που αναβίωσαν το είδος, προσθέτοντας και πιό σύγχρονους ήχους και σήμερα τυγχάνουν αναγνώρισης σε πλατύ κοινό.)).

 

...Επανερχόμενος στην επανασύνδεση του συγκροτήματος, - 10χρόνια αργότερα από το 1995-

Ανακάλυψαν ότι το κοινό τους έχει διευρυνθεί, τα παλιά άλμπουμ τους σημειώνουν κίνηση και οι μουσικοκριτικοί αποφαίνονται θετικά. Υστερα από αυτά, έδωσαν τέταρτο άλμπουμ το 2017, αλλά και το τελευταίο τους 5ο άλμπουμ ,Ιούνιος 2023,το οποίο μπήκε στο τοπ 10, Αγγλίας,Ολλανδίας,Γερμανίας,Βελγίου,Ν.Ζηλανδίας.

 

Δεν είναι τυχαία η τάξη που έχουν στην μουσική τους, προέρχεται, από το αγαπημένο στα μέλη των Slowdive ,συγκρότημα των Pink Floyd. Αγαπούσαν γενικά το προγκρέσιβ των 70΄ς,  εμφανές στα τραγούδια τους, ήθελαν όμως κάτι περαιτέρω -σε άλλη εποχή πιά- έστω να μην έχουν αυτά μεγάλη διάρκεια.

Αλλες επιρροές από ,ιδίως  Cocteau Twins, επίσης ,Cure, Siouxsie and the Banshees, David Bowie, the Birds και άλλοι σημαντικοί.

Η μουσική τους συγκαταλέγεται στα είδη,Shoegaze, Indie, Dream Pop, Space, Ambient και σίγουρα μπορούμε να προσθέσουμε την pop&rock,σε όλα αυτά.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά ερασιτεχνικά βίντεος από  εμφανίσεις τους στην Ελλάδα ,όπως (Release Athens)τον Ιούνιο 2016 και Σεπτ.2017 (Fuzz).

 

When The Sun Hits    (1993)

 

Video Url

 

Souvlaki Space Station    (1993)

 

Video Url

 

Alife   (2023)

 

Video Url

 

Alison  (live)  (1993)

   

Video Url

 

Slomo      (2017)

 

Video Url

 

Golden Hair (live) 

(αρχική εκτέλεση τους σε EP 1991.Είναι όμως παλιότερο τραγούδι, σε προσαρμογή 

από τραγούδι Syd Barrett, το κυκλοφόρησε το 1970, οταν είχε φύγει 

από PinkFloyd, στο αλμπουμ The Madcup Loughs -

Επίσης πιστώνεται και σε Gilmour-Waters-1968-69 και σε άλλα μέλη, από πιό 

πρώην συγκροτήματά τους, είναι δε,σε ποίημα James Joyce ).

Video Url

 

 

40 Days

 

Video Url

 

Shanty    (2023)

 

Video Url

 

Star Roving   (2017)

 

Video Url