Πιστευετε ότι έχει 'ξεπεράσει' η Taylor Swift την Madonna;

Taylor Swift, Madonna @YouTube iHeartRadio Music Awards, 2015

Βέβαια και οι απόψεις δημιουργούνται και με τις ηλικίες που έχει ο καθένας από εμάς.

Η Taylor Swift έχει ήδη ισοφαρίσει το ρεκόρ της Madonna με 12 άλμπουμ Νο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο. .

Κανένας καλλιτέχνης δεν έχει φτάσει στο 12 Νο 1 τόσο γρήγορα όσο η Σουίφτ – το κατάφερε σε 11 χρόνια και έξι μήνες, πολύ πιο γρήγορα από τους Beatles, που έπρεπε να περιμένουν μέχρι τους Beatles του 1977 στο Hollywood Bowl για να πάρουν το 12ο.

Οκτώ από αυτά τα Νο 1 είναι από το 2020, εν μέρει χάρη στο έργο της να ηχογραφήσει ξανά τα άλμπουμ της από μια άτυχη συμφωνία με την πρώην δισκογραφική Big Machine.

Το The Tortured Poets Department, ένα δίωρο διπλό άλμπουμ 31 κομματιών που περιλαμβάνει τραγούδια που ξεχωρίζουν τις πρόσφατες σχέσεις της με τον ηθοποιό Joe Alwyn και τον τραγουδιστή Matty Healy με ακλόνητη ειλικρίνεια, καθιέρωσε περαιτέρω τη Swift ως το μεγαλύτερο μουσικό αστέρι του αιώνα.

Έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες ροές σε μια μέρα στο Spotify και, στη συνέχεια, το πιο γρήγορο άλμπουμ που έφτασε το ένα δισεκατομμύριο streaming στην πλατφόρμα. Είκοσι δύο από τα 50 τραγούδια είχαν τo μεγαλύτερo streaming παγκοσμίως.

Μετά από τρεις ημέρες πώλησης, η Swift είχε πουλήσει 700.000 αντίτυπα βινυλίου του The Tortured Poets Department στις ΗΠΑ, σπάζοντας το εβδομαδιαίο ρεκόρ (από το 1991 που ξεκίνησαν τα αρχεία). Αυτός ο αριθμός είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτος λαμβάνοντας υπόψη ότι περίπου ένα εκατομμύριο άλμπουμ βινυλίου πουλήθηκαν συνολικά στις ΗΠΑ το 2023, με σχεδόν το 10% αυτών που πουλήθηκαν μόνο από την Swift (κυρίως το άλμπουμ της Midnights).

Θέλετε κάτι άλλο για να πειστείτε;