Οι περισσότεροι νέοι είναι αιχμάλωτοι του τικ-τοκ, μουσική θα ακούσουν σπάνια

Απάντηση σε άρθρο του Μπάμπη Καλογιάννη

Πάντα ενδιαφέροντα τα κείμενα τού Μπάμπη , προκαλούν σκέψεις και συζητήσεις . Αυτό που μού κάνει εντύπωση είναι από πού προκύπτει η ανάγκη να διευκρινισθεί το προφανές , τα παιδιά πάντα άκουγαν αυτό που ήθελαν και καλά έκαναν και αυτό θα συνεχιστεί στο νύν και αεί , αποκλείω την περίπτωση να κυκλοφορούν συμμορίες αγριεμένων συνταξιούχων φορώντας μπλουζάκια Perry Como καταδιώκοντας όποιον ακούει κάτι καινούργιο . Κάθε τόσο , γενικά καί όχι μόνο στο κείμενο , γίνεται επίκληση τών αντιρρήσεων που είχαν κάποιοι στο άκουσμα νέας μουσικής , αυτοί ήταν μιά εξαίρεση , μιά απειροελάχιστη μειοψηφία , δεν ήταν ο κανόνας , κατανοώ ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κάποιες βιωματικές εμπειρίες που τις αναγάγουν σε επικρατούσα γενικότητα , από την άλλη βέβαια η απόρριψη ενός μουσικού ρεύματος από κάποιον που έχει αποχαιρετήσει την παιδική ηλικία δεν καταξιώνει αυτομάτως αυτή την μουσική μόνο και μόνο επειδή κάποτε στο παρελθόν κάποιοι λίγοι δεν γούσταραν τον τάδε θρύλο .

Κλείνοντας την ενοχλητική παρουσία μου , έχω μεγάλη αμφιβολία αν οι νέοι ακούν μουσική τουλάχιστον με την μαζικότητα τού κάποτε , και αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα και θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες για αυτό . Οι περισσότεροι είναι αιχμάλωτοι τού τικ-τοκ και θα ακούσουν μουσική μόνο αν περιέχει κάποιο σκανδαλιστικό προκλητικό στιχάκι , στην καλύτερη θα βάλουν έναν μουσικό σταθμό χωρίς καμμία πληροφόρηση κι ο κόσμος τελειώνει εκεί . Αραγε έχει ευθύνες η βιομηχανία ?
Είπα ψέμματα πρίν , τώρα τελειώνω , μού έχει κάνει εντύπωση ότι ακόμα και νεαροί μουσικόφιλοι έχουν πλήρη άγνοια για το παρελθόν και αναζητούνται οι αιτίες .

Πρό 4-5 ημερών είχα ένα ραντεβού ( το οποίο δεν ήρθε ) σε ένα καφέ , περιμένοντας άθελα μου έγινα ωτακουστής συζήτησης τού διπλανού τραπεζιού , μιά παρέα 4-5 ατόμων γύρω στα 30-40 συζητούσαν για κάτι σαν θεατρική ερασιτεχνική παράσταση και το κύριο ερώτημα ήταν ποιό τραγούδι να βάλουν στο τέλος , κάποια στιγμή λέει ένας , να βάλουμε το working class hero , έμεινα με το στόμα ανοιχτό , και προσθέτει " τών Green Day " , πετάγομαι αντανακλαστικά και λέω " τού Lennon " , και μού απαντάει ̈ποιανού" ............

 

Neverwill