Θέλετε παιδιά στις παιδικές χαρές;

Ίσως μερικοί από εσάς να θυμούνται τα παράπονα που έκανα πριν από τις εκλογές γιατί κανένα κόμμα δεν έχει ασχοληθεί με το δημογραφικό στις προηγούμενες εκλογές, ενώ είχαν στην ατζέντα τους και στον προεκλογικό αγώνα θέματα που δεν έχουν αντίκτυπο στον απλά άνθρωπο.

Έχω ζήσει και ζω τα προβλήματα αυτών που τολμούν να κάνουν περισσότερα παιδιά, προσωπικά έχω 4 και τώρα και μερικά εγγόνια που μου επιτρέπουν να βλέπω την προσπάθεια των νέων για μια καλύτερη ζωή για γονείς και παιδιά.

Νομίζω μία καλή κίνηση θα ήταν το αφορολόγητο για όσους έχουν 2 παιδιά να πάει στις 20000 και να αυξάνεται κατά 10000 για κάθε επί πλέον παιδί.

Τώρα μοιράζει επιδόματα ο Μητσοτάκης με όριο εισοδήματος ποσό που απαγορεύει σε ένα ζευγάρι να πάρει επίδομα, ακόμα και αν και οι δύο παίρνουν το βασικό.

Αντίθετα τα επιδόματα τα παίρνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν πληρώνουν ούτε 1 ευρώ εφορία, αλλά το θέμα είναι ακόμα χειρότερο, ένας επαγγελματίας με 50000 πραγματικό εισόδημα, ας μην κοροϊδευόμαστε υπάρχουν πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι που βγάζουν αυτά τα χρήματα και δηλώνουν το πολύ 10000, στέλνει τα παιδιά του στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, ενώ ένα ζευγάρι με εισόδημα 20000 χάνει την θέση και πηγαίνει σε ιδιωτικό. 

Η άλλη αναγκαία κίνηση είναι στο στεγαστικό πρόβλημα. Να δανείζουν οι τράπεζες με χαμηλό τόκο όσους έχουν 2 παιδιά ή περισσότερα με 800 ευρώ τον μήνα, δηλαδή περίπου όσο είναι και το νοίκι τους, έτσι θα ανέβει και η οικοδομή, θα ανοίξουν δουλειές και πολλά άλλα. Με περισσότερα παιδιά να αυξάνεται το ποσό και να ανεβαίνει η μηνιαία δόση.

Έχω 4 παιδιά, θεωρούμε πολύτεκνος για την πολιτεία και όμως για να έχω ταυτότητα πολυτέκνου πρέπει να την ανανεώνω κάθε χρόνο, όταν τους είπα, αφού είμαι για πάντα πολύτεκνος γιατί δεν μου δίνεται ταυτότητα για πάντα, η απάντηση τους ήταν  και εμείς πώς θα ζήσουμε, δηλαδή έκαναν τους συλλόγους για να βγάζουν οι υπάλληλοι χρήματα, όχι για να βοηθούν τους πολύτεκνους, αυτή είναι η Ελλάδα.και η αντιμετώπιση στο δημογραφικό που το θυμήθηκε τώρα και ο Ανδρουλάκης, ο Μητσοτάκης έχει νομίζω 3 παιδιά, αλλά φρόντισε ο μπαμπάς του γι αυτόν, εμείς δεν είχαμε μπαμπά, ήταν ένας φουκαράς εργάτης που χώρισε με την μητέρα μου και έχω ζήσει από κάθε πλευρά το τι σημαίνει να μεγαλώνεις παιδί.

Βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες, αλλά όχι για τους μισθωτούς και εργάτες, ακόμα και το ΚΚΕ χθες στην ΕΡΤ νομίζω είπε ένας εκπρόσωπος του να πάει το αφορολόγητο των Ελεύθερων επαγγελματικών στα 12000, ωραία τα λες, μερικοί θα βγάζουν 12000 τον μήνα, για τους μισθωτούς που είναι 8600 περίπου νομίζω, σιωπή. Ο Κασσελάκης θα μας σώσει, θα μας κάνει καμαριέρες στο σπίτι του στην Νέα Υόρκη.