Εμπόριο φρούτων και λαχανικών ο 'Αχόρταγος'

Θα έχετε διαπιστώσει ήδη την αύξηση των τιμών στα λαχανικά και φρούτα και σε μια σειρά από άλλα προϊόντα που δεν έχουν απαραίτητα σχέση με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Η κυβέρνηση την γλίτωσε από την τραγωδία στα Τέμπη, τις φωτιές σε δύο χρονιές, την πανδημία, αλλά οι πλημμύρες στην Θεσσαλία έχουν να κάνουν με την αχόρταγη ροπή του Έλληνα προς την κερδοσκοπία και η αύξηση των τιμών θα προκαλέσει αυτή τη φορά τόση ακρίβεια σε σημείο που θα σε συμφέρει να πηγαίνεις κάθε μέρα να ψωνίζεις στην Βουλγαρία.

Οι έμποροι αγροτικών προϊόντων όλης της χώρας πιστεύουν ότι επιτέλους βρήκαν την χήνα με τα χρυσά αβγά.

Η αντίδραση της κυβέρνησης πρέπει να είναι άμεση, αν δεν θέλει να δει τον Ιανουάριο πρωθυπουργό την Αχτσιόγλου ή τον Κασσελάκη.

Πρέπει να βρει τρόπο να ελέγξει τις τιμές σε λογικά επίπεδα, αυξήσεις σε λαχανικά και φρούτα από περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τις πλημμύρες είναι αδικαιολόγητες.

Απλά να τελειώσει με διάφορους τρόπους που της δίνει το δικαίωμα ο νόμος, όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αφανισμό την χώρα για να κερδίσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ.

Άμεση πίεση για εισαγωγές των προϊόντων που θα είναι σε έλλειψη, δεν ξέρω αν είναι εφικτό από το νόμο, αν όχι να ψηφισθεί αύριο, ειδικό τέλος σε κάθε φορτηγό που μεταφέρει υπερτιμημένα προϊόντα από περιοχές που δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα με τις πλημμύρες, ας πούμε 5000 ευρώ, σε κάθε διόδια, και να βάλει ειδικό τέλος στην διέλευση από δρόμους χωρίς διόδια, ώστε να κάνει απαγορευτική την πώληση των προϊόντων τους, ας φαίνεται τρελό, δεν υπάρχει εύκολη λύση.

Φορολογικοί έλεγχοι χωρίς χαρισματικές διατάξεις στα πάντα, ή ειδική συμφωνία μαζί τους, η χώρα πρέπει να επιζήσει, αν καταρρεύσει, θα καταρρεύσουν όλοι, από όλα τα κόμματα.