Το ροκ είναι πάντα παρόν, το παρελθόν πάντα θα συγκινεί μικρούς και μεγάλους

Οι πωλήσεις των δίσκων στην εποχή μας έχουν περάσει σε έναν άλλο τρόπο αξιολόγησης που δεν έχει καμία σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο των πωλήσεων που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν.

Το φυσικό προϊόν έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, όπως και το χρήμα με την χρήση των πιστωτικών καρτών, η αξία εννοείται ότι παραμένει η ίδια, αν και το φυσικό προϊόν σε όλες τις περιπτώσεις τις κοινωνικής μας ζωής έχει την σημασία του για όσους ξέρουν να αξιολογούν.

Βλέποντας κάθε εβδομάδα τους καταλόγους με τα πιο πετυχημένα άλμπουμ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την επιμονή των αγοραστών σε μερικά ιστορικά ονόματα και ειδικά σε συλλογές με τα καλύτερα τραγούδια αυτών των τραγουδιστών.

Σε μία  εντελώς νέα εποχή οι Creedence Clearwater Revival δεν λένε να αποχωρήσουν από την επικαιρότητα, σχεδόν μισό αιώνα μετά την διάλυση τους.

Το είδος του παραδοσιακού ροκ που παίζουν παραμένει πάντα στην επικαιρότητα, ενώ το ίδιο συμβαίνει με καλλιτέχνες που κυρίως σημείωσαν τις μεγάλες επιτυχίες τους στην δεκαετία του '70, Queen που η ταινία για την ζωή του Freddie Mercury θα έλεγε κανείς ότι τους έκανε αθάνατους, Fleetwood Mac με μόνιμη εμφάνιση του Rumours παντού, Abba με τις ταινίες και την επανεμφάνιση είναι πάντα στην επικαιρότητα και Elton John που μόλις χθες έδωσε την τελευταία από τις πολλές συναυλίες του μέσα σε 5 χρόνια.

Από τους πιο καινούργιους, Oasis και Arctic Monkeys στην Αγγλία και Eminem δείχνουν μία σταθερή παρουσία, όπως βέβαια πάνω απ' όλους η Taylor Swift που έχει κάνει ιδιοκτησία της αρκετές από τις θέσεις στα 50 πρώτα.