Πετρίδης-Ζουγρής θυμούνται τις εκπομπές στο Γ' Πρόγραμμα και συζητούν για την ιστορία της Habanera

Έπαιξε ο Πετρίδης το Madrid με τον Nat King Cole που είναι βασισμένο στην άρια Habanera του Bizet και θυμηθήκαμε με τον Γιάννη τις ατέλειωτες εκπομπές μας για 7 χρόνια στο Γ' Πρόγραμμα τότε που συνδυάζαμε τα μοντέρνα ακούσματα με την κλασική μουσική με εκπομπές όπως αυτές που σας κάναμε γνωστά αγαπημένα τραγούδια που είχαν σαν βάση την κλασική μουσική.

Αρκετά από αυτά είναι από τις δεκαετίες του '50 και '60 στις οποίες αφιερώνει μερικές εκπομπές ο Γιάννης γνωρίζοντας τον ενθουσιασμό των ακροατών που ανακαλύπτει ή θυμάται αγαπημένα τραγούδια.

Το Madrid είναι βασισμένο στο Habanera όπως θέλησε να θυμίσει ακροατής που προφανώς θα αγνοούσε τις εκπομπές στο Τρίτο πρόγραμμα, στον Γιάννη. 

Video Url

 

Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η εκπληκτική άρια του Bizet δεν είναι δικιά του σύνθεση, υπήρχε 12 χρόνια πριν το 1863 με τον τίτλο  "El Arreglito ou la Promesse de mariage", γραμμένο από τον Ισπανό μουσικό Sebastián Iradier,

Video Url

 

Ο Bizet αρχικά πίστευε ότι ήταν παραδοσιακό και στην συνέχεια το διασκεύασε αρκετές φορές μέχρι να πάρει την γνωστή μορφή που έχει στην Carmen.

Video Url

 

Το τραγούδι ακούστηκε και στην ταινία του 1954 Carmen Jones.

Video Url