Στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τον νέο Τσίπρα, οι δικές μας προτάσεις

Δεν είναι και στα καλύτερα τους οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες όμως ήταν αναπόφευκτες.

Το θέμα είναι βέβαια αν διαθέτει το κόμμα αυτή τη στιγμή τον άνθρωπο που θα μπορούσε σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει μία νέα κατάσταση και να αντιπαρατεθεί στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να διατηρήσει ή και να αυξήσει την απόσταση του από το ΠΑΣΟΚ που μία άνοδο την έχει.

Όπως δείχνει υποψήφιος που να συγκεντρώνει αυτές τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέο Τσίπρα, δεν υπάρχει. Αυτοί που αναφέρονται σαν υποψήφιοι δύσκολα θα ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενη επιλογή τους.

Η δικιά μου πρόταση, πάντα κόντρα στα δεδομένα είναι ο Πολάκης, γιατί; γιατί η κυβέρνηση στην δεύτερη τετραετία της λογικά θα φθαρεί και θα χρειασθεί πίεση που ο Πολάκης έχει τον τον τρόπο να την ασκήσει, οι θέσεις του δε ας μην κρυβόμαστε είναι πολύ κοντά σ' αυτές του Τσίπρα.

Η άλλη πρόταση μου, που θα σας προκαλέσει σοκ είναι η σύντροφος του Τσίπρα Μπέτυ Μπαζιάνα η οποία έχει σχεδόν τα ίδια προσόντα με τον Τσίπρα, όποια και αν ήταν αυτά, έχει τις ίδιες απόψεις και κοινή σχεδόν ιστορία και είναι εντελώς άφθαρτη πολιτικά.

Βέβαια θα φανεί σαν οικογενειοκρατία, αλλά το θέμα είναι το τι συμφέρει το κόμμα και αν θέλει η Μπαζιάνα, ένα τέτοιο σοκ θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως και συνέλθει.

Οι πολιτικές μας θέσεις πάντα είναι μέσα στην λογική πιστεύουμε, αλλά εκτός των σχεδίων των υποστηρικτών των αρχηγών των κομμάτων.