Plásmata II: Ioannina - Η Caterina Barbieri σε μια μοναδική συναυλία στο Ιτς Καλέ

«Ένα ταξίδι που σου αλλάζει το μυαλό» και «μια ονειρομηχανή για τα αυτιά». Έτσι έχει περιγράψει το Pitchfork τη μουσική της Caterina Barbieri. Στο πλαίσιο της έκθεσης Plásmata II: Ioannina της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το Movement Radio παρουσιάζει την Ιταλίδα μουσικό στο επιβλητικό κάστρο του Ιτς Καλέ, στις 29 Ιουνίου.

Η Caterina Barbieri θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της ηλεκτρονικής μουσικής σύμφωνα με τον διεθνή μουσικό Τύπο παντρεύοντας το αιθέριο με το μοντέρνο, αντλώντας έμπνευση από την κλασική και την μπαρόκ μουσική παράδοση, τον μινιμαλισμό αλλά και τις σύγχρονες πειραματικές σκηνές. 

 

 

Έχει παίξει ζωντανά στα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, από το Unsound και το Atonal έως το Primavera Sound και το Sonar, ενώ παράλληλα έχει κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις στο Barbican του Λονδίνου, στη Volksbühne του Βερολίνου και στη Φιλαρμονική του Παρισιού, μεταξύ πολλών άλλων χώρων. 

Από το εμβληματικό διπλό άλμπουμ της, «Patterns of Consciousness» (2017) και ύστερα, όταν ακούς την Ιταλίδα συνθέτρια και βιρτουόζο των modular synths, νιώθεις σαν να ταξιδεύεις συγχρόνως με την ταχύτητα του φωτός και σε αργή κίνηση. Το άλμπουμ «Ecstatic Computation», του 2019, προχώρησε ακόμα παραπέρα, χάρη στο «Fantas», το σινγκλ που αναδείχθηκε μέσα από τον δίσκο, όπου μια στοιχειωμένη μελωδία εφορμά προς την κορύφωσή της. 

Η μουσική της έχει τις ρίζες της στη σχέση μεταξύ της τεχνολογίας και του αντίκτυπού της στη δημιουργική διαδικασία, ενώ με τη χρήση των modular συνθεσάιζερ εξετάζει την αρμονία ανάμεσα σε σύνθετες, σύγχρονες μαθηματικές διαδικασίες και στην κλασική τέχνη.

Φέτος η Barbieri θα στραφεί προς το παρελθόν με το «Myuthafoo», ένα άλμπουμ που γράφτηκε την ίδια εποχή με το «Ecstatic Computation» και το οποίο χρησιμοποιεί μια παρόμοια δημιουργική γλώσσα για να παίξει με τις αντιλήψεις μας περί χρόνου, χώρου, μνήμης και συναισθήματος. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω link:

https://www.onassis.org/el/whats-on/plasmata-ii-ioannina-exhibition/

 

Video Url