Ο Γιάννης Πετρίδης στην Καθημερινή για την Lana Del Rey

«Η Ντελ Ρέι έχει την ικανότητα να εξελίσσεται και να διαλέγει εκλεκτούς συνεργάτες όπως μουσικοί ή παραγωγοί, ώστε να ανανεώνεται συνεχώς. Είναι ωραίο το ότι έχει άποψη μέχρι και για την τελευταία νότα», σημειώνει στην «Κ» ο Γιάννης Πετρίδης, μουσικός παραγωγός στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στη συχνότητα του Kosmos.Το «Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd» αντιπροσωπεύει μια συνέχεια της πρόσφατης διαδρομής της, με στόχο να μεταδώσει μια αίσθηση αυθεντικότητας και συναισθηματικής σύνδεσης με τους ακροατές, αντί απλώς να παρέχει μια άμεση περιγραφή της ζωής της.

«Εχει τον τρόπο εδώ και 12-13 χρόνια να συνδυάζει τον ήχο του χθες απόλυτα με αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας», εξηγεί ο κ. Πετρίδης. Και συμπληρώνει: «Θυμάμαι ότι όταν έπαιξα τα πρώτα της τραγούδια στην εκπομπή μου, αμέσως με εντυπωσίασαν και με “άγγιξαν”, παρόλο που δεν ήμουν της ηλικίας που απευθύνονταν. Και αυτό γιατί μου θύμισαν τις φωνές καλλιτεχνών που άκουγα στη δεκαετία του ’60, αλλά ακόμα και του ’50. Ολα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να επιβάλει αυτό το συχνά υπνωτιστικό ύφος με έναν σύγχρονο όμως ήχο, που βασίζεται απόλυτα σε αυτές τις δεκαετίες». Ακολούθησαν τα «Ultraviolence» (2014), «Honeymoon» (2015), «Lust for Life» (2017), «Norman Fucking Rockwell!» (2019), τα «Chemtrails Over the Country Club» (2021) και «Blue Banisters» (2021).

«Για παράδειγμα, παρόλο που είναι σταρ πρώτου μεγέθους, χρησιμοποιεί τα σόσιαλ μίντια χωρίς να φτάνει σε γελοιότητες που κάνουν άλλες τραγουδίστριες της εποχής της. Κάποια άλλη τραγουδίστρια μετά 12-13 χρόνια θα μπορούσε να είχε τελειώσει την καριέρα της στη μουσική, η Λάνα όμως φαίνεται ότι είναι και θα είναι εδώ για πολύ καιρό ακόμη λόγω του ήχου της», τονίζει ο κ. Πετρίδης.

https://www.kathimerini.gr/culture/562453198/pleon-tragoydo-ayto-poy-skeftomai/