Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου απαντά σε ερωτήσεις για την μουσική κ.α.

Η ανακοίνωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου
«Από τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας. Από τις γειτονιές των λαϊκών στρωμάτων και των μη προνομιούχων ξεκίνησε το ταξίδι του το ΠΑΣΟΚ φέρνοντας την Αλλαγή στις ζωές όλων.

Και από εδώ θα ξεκινήσουμε την πορεία επανεκκίνησης και δυναμικής επιστροφής του.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μπορούμε να νικήσουμε την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Να φέρουμε τη Νέα Αλλαγή.

Με ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης.

 

Θα πάτε ή θα θέλατε να πάτε σε κάποια συναυλία από αυτές που θα γίνουν στην χώρα μας από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο;

Αγαπάω πολύ τη μουσική και οι συναυλίες ήταν πάντα διασκέδαση που ακολουθούσα μαζί με παρέα. Υπήρξαν πολλές όμορφες στιγμές σε συναυλίες της νεότητας μου όπως Cure, James,Air, Tori Amos, Depeche Mode κ.α.

 

Video Url

 

Φέτος θα πάω με τις κόρες και τον Μάξιμο στους Guns n’ Roses και Florence n’ the machine. Απλά, υπάρχει η πιθανότητα η δεύτερη να συμπίπτει στην ημερομηνία με τις πιθανές επαναληπτικές εκλογές, όποτε φοβάμαι ότι μάλλον δεν τα καταφέρω…

 

Video Url

 

Ακούτε μουσική και πώς, πότε ακούσατε τελευταία ένα ολόκληρο άλμπουμ και ποιο ήταν αυτό;

Πηγή μουσικής ενημέρωσης για εμένα είναι οι κόρες μου και ο  Μάξιμος, ο οποίος ακούει φανατικά απο τις 4 στις 5 στο Πρώτο πρόγραμμα. 

Νομίζω ο τελευταίος ολόκληρος δίσκος που άκουσα ήταν το Χαμόγελο της Τζοκόντα του αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι. 

 

Video Url

 

Βλέπετε κινηματογράφο και τηλεοπτικές σειρές; ποιες έχετε ξεχωρίσει

Πρόσφατα είδα δύο ταινίες που ήταν υπέροχες μέσα στην διαφορετικότητα τόσους, το «Χέρι του θεού» του Πάολο Σορεντίνο και το “Gran Budapest” του Wes Anderson. 

Αν είχατε τον χρόνο και την δυνατότητα, ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να δείτε ζωντανά σε συναυλία;

Μακράν τον Χάρι Στάιλς! Θέλω να ξυπνήσω ξανά τα εφηβικά μου ένστικτα μαζί με τις κόρες μου!

Video Url

 

Βλέπετε παλιές ταινίες, ακούτε παλιά μουσική και ποια είδη είναι τα αγαπημένα σας

Δεν θα ξεχάσω τον «Ο τρελός Πιερρο» του Ζαν λυκ Γκοντάρ. Την είχαμε δει με τον Μάξιμο σε θερινό σινεμά. Μπύρα και πατατάκια, αγκαλιές και μυρωδιές γιασεμί. 

Νομίζω η μουσική που με στιγμάτισε ήταν εκείνη της δεκαετίας του 80’ και των αρχών του 90’ ειδικά της grunge σκηνής. Ωστόσο, με συγκινεί και η μαύρη μουσική του 60’ με αγαπημένη την Nina Simone. 

Πιστεύετε ότι θα δούμε σύντομα τις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας στους ομίλους του Champions League. 

Το εύχομαι ολόψυχα. Οι ελληνικές ομάδες μας έχουν χαρίσει υπέροχες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω πρέπει να πιστέψουμε στην νέα γενιά περισσότερο γιατί δεν μπορούμε να συγκριθούμε σε οικονομικό επίπεδο. 

Εύχομαι τέλος, κάποια στιγμή να καταφέρουμε να συνυπάρχουμε στα γήπεδα οπαδοί αντιπάλων ομάδων όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. 

Δεν ξέρουμε αν διαβάζετε σήμερα βιβλία, όμως θα υπάρχει ίσως κάποιο που σας έκανε εντύπωση από παιδιά, μπορείτε να μας το γράψετε;

Τα βιβλία με έχουν διαμορφώσει. Διάβαζα ακατάπαυστα ιδιαίτερα παλιότερα. Μου άρεσαν ξεχωριστά το « Ένα παιδί μετράει τα άστρα » του Μενέλαου Λουντέμη και  το "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" του Ν. Καζαντζάκη Πρόσφατα πρόλαβα πριν αρχίσει η πολύ έντονη προεκλογική τρέλα, και διάβασα το «Έρωτες στο παρασκήνιο» του Νίκου Παπανδρέου. Πραγματεύεται τις σχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου από τη μάτια του υιού, του Νίκου. Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον να διαβάζεις για πιο προσωπικές στιγμές του Αντρέα.