100.000 τραγούδια την ημέρα, εκατοντάδες ταινίες και σειρές, άπειρες εκδόσεις, πληγώνουν την ποιότητα

Η ευκολία στην υλοποίηση φτηνής μουσικής, όπως η τραπ, οι πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες που προσφέρουν χώρο σε εκατοντάδες μέτριες σειρές και ταινίες και η ευκολία που εκδίδει κανείς ένα βιβλίο προφανώς πληρώνοντας τα έξοδα του και οδηγώντας σε εκατοντάδες εκδόσεις κάθε εβδομάδα, κοντεύει να 'σκοτώσει' τα πάντα.

Δεν υπάρχει πια ο χρόνος για σωστή αξιολόγηση, αλλά και η ποιότητα δεν έχει πια καμία σχέση με αυτήν που υπήρχε στο παρελθόν κυρίως γιατί τα ερεθίσματα που οδηγούν στην κάθε δημιουργία είναι πια διαφορετικά και φτωχά σαν πηγές έμπνευσης.

Στην μουσική άκουγα προχθές το A Thing Called Love του Johnny Cash, πριν από μισό αιώνα, που είναι ένα απλό τραγούδι και όχι καμία φοβερή παραγωγή με πολλά χρήματα, υπήρχαν οι μουσικοί, η χορωδία από πολλά άτομα και η ορχήστρα σίγουρα κοστίζει περισσότερο από τους υπολογιστές που δημιουργούν ήχους.

Video Url

Στις ταινίες και τις σειρές δεν υπάρχουν πια τα μεγάλα αστέρια και αν υπήρχαν δεν τα θέλουν οι παραγωγοί οι οποίοι θέλουν με λίγα χρήματα να κερδίσουν πολλά, γι' αυτό όλα τα μεγάλα ονόματα έχουν περάσει στην πλειοψηφία τους στο περιθώριο, αφού απαραίτητα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σειρά ή ταινία  ηθοποιός που θα εκπροσωπεί συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και στα ξένα το ανάλογο ποσοστό μαύρων ή από άλλες φυλές που φτάνει και το 50%, σκεφτείτε να κάνουν το ίδιο στο ποδόσφαιρο και τον στίβο, χώρους στους οποίους κυριαρχούν οι μαύροι και να απαιτήσουν οι λευκοί ίση μεταχείριση, θα έχουν πρόβλημα πολλά αθλήματα.

Στην λογοτεχνία οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι που έχουν καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ ελέγχουν και το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων.

Τώρα στις γιορτές θα εκδοθούν εκατοντάδες βιβλία, αν όχι χιλιάδες, πόσα να ξεχωρίσουν.