Κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ενός Ευρωπαίου πολίτη, όλοι ζούνε στο παρελθόν..    

Οι σφυγμομετρήσεις δίνουν μια ένδειξη για το τι πρόκειται να συμβεί στις επόμενες εκλογές και το αν θα μπορέσει η χώρα, έστω με τις δεύτερες να βγάλει ένα κόμμα που θα μπορέσει να κάνει κυβέρνηση.

 

Οι Έλληνες, όπως και οι Γάλλοι, οι Αμερικανοί, και αρκετοί ακόμα λαοί ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν υπάρχει ένα κόμμα που να έχει σίγουρη την απόλυτη επικράτηση του.

 

Το κλίμα αυτό επιδεινώνει και η αρνητική διάθεση, όχι μόνο των Ελλήνων, στο να πάνε να ψηφίσουν, όταν δεν θέλεις κάποιον, ψηφίζεις αυτός που πιστεύεις ότι έχει τα καλύτερα προσόντα και είναι πιο κοντά στα πιστεύω σου.

 

Η αποχή όμως είναι ακριβώς το αντίθετο από τις πεποιθήσεις του κάθε ψηφοφόρου, στην ουσία, μέσα από την απογοήτευση του τιμωρεί τον εαυτό του.

 

Πλησιάζοντας προς τις εκλογές ενδεχομένως να αναδειχθούν δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα, βέβαια τα ΜΜΕ υποστηρίζουν φανατικά τα κόμματα που είναι ήδη στην βουλή και αυτό δεν θα αλλάξει, όμως πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα μιας έκπληξης.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην δείχνει στις δημοσκοπήσεις ότι θα μπορούσε να έλθει πρώτο κόμμα, όμως στις δεύτερες; εκλογές οι οποίες λένε ότι θα γίνουν, θα έχει ίσως πιο πολλές πιθανότητες, αρκεί να τα βρει με το ΠΑΣΟΚ, το κατάλαβαν με λίγη καθυστέρηση και σταμάτησαν να κατηγορούν τον Λοβέρδο, μιλάμε ότι το ένα κόμμα αντιγράφει το άλλο σε λάθος τακτική, δυστυχώς κανείς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ενός Ευρωπαίου πολίτη, ζούνε στο παρελθόν..    

 

Video Url