Όλες οι κυβερνήσεις κάνουν τα πάντα για 'να ελαττωθούν' οι ηλικιωμένοι, την σκυτάλη τώρα έχει η ΝΔ με τον Πλεύρη

Οι πρόσφατες αλλαγές που έχουν αναγγελθεί στον τομέα της υγείας και οι προσπάθειες που έγιναν για να εμβολιασθεί ο κόσμος ήταν και είναι στον σωστό δρόμο. όπως και παλαιότερα η πρόθεση και πολλές από τις αλλαγές που έγιναν στον τομέα των συντάξεων.

 

Όμως εκτός από την ουσία, υπάρχει και η πράξη, ο τρόπος που μπορεί να αντιδράσει ο κάθε ηλικιωμένος και γενικά ο κάθε άνθρωπος και  το τι έχει προσφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα ο κάθε εργαζόμενος.

 

Τι έκανε ο δήμιος των συνταξιούχων Κατρούγκαλος, ο οποίος δεν νομίζω να ανήκει στις ασθενείς οικονομικά ομάδες και μπράβο του, αφού φαντάζομαι ό,τι πέτυχε θα το πέτυχε με τις ικανότητες του.

Ικανότητες όμως είχαν και πολλοί σαν κι εμένα που δούλεψαν από 12 ετών, συμπλήρωσαν 20.000 ένσημα σε πολλές περιπτώσεις κι όμως έπεσαν θύματα του Κατρούγκαλου και των προκάτοχων του που δεν είχαν την τύχη να ανήκουν στον νομικό, δημοσιογραφικό, τραπεζικό κλάδο και αρκετούς ακόμα προνομιούχους και οι συντάξεις τους μειώθηκαν στο μισό, επειδή το κράτος ήθελε να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική και να δώσει συντάξεις σ' αυτούς που ποτέ δεν κόλλαγαν ή αδυνατούσαν να κολλήσουν ένσημα για να γλυτώσουν τις εισφορές, είναι ακριβώς σαν κι αυτούς που ποτέ δεν πληρώνουν φόρους, η δεν πληρώνουν τα δάνεια τους, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και όλοι οι πολιτικοί πάντα μεριμνούν γι' αυτούς, θα μου πεις να τους αφήσουν να πεθάνουν; αυτό είναι μεγάλη συζήτηση, δεν μπορεί όμως σε μια χώρα με τόσες ιδιωτικές καταθέσεις, κυκλοφορία και αγορές στην καθημερινή ζωή, να είναι όλοι φτωχοί και να δηλώνουν το κατώτερο εισόδημα που προβλέπει ο νόμος για να μη φορολογηθούν.   

 

Με τα εμβόλια ο Πλεύρης έβαλε πρόστιμα σε όσους δεν ήθελαν να εμβολιασθούν, οι οποίοι μπορεί να ήθελαν να πεθάνουν αφού η χώρα είναι γεμάτη από παράλογες συμπεριφορές και τώρα τιμωρεί όσους δεν θα εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό.

 

Κύριε Πλεύρη, είσαι υπουργός, πρέπει να κάνεις όσο πιο εύκολη γίνεται την διαδικασία και να πείσεις τον κάθε ηλικιωμένο και όχι να τον τιμωρείς με επί πλέον χρέωση 10%, σιγά σιγά για πολλούς η υγεία θα είναι πιο συμφέρουσα στον ιδιωτικό τομέα αφού θα κοστίζει 100% με κάτι γενόσημα, εισφορές που αυξάνονται, εισιτήρια κλπ μεγάλη και δύσκολη η προσπάθεια στον τομέα της υγείας, αλλά ο ηλικιωμένος θέλει βοήθεια, όχι τιμωρία, εκτός και αν δεν θέλετε ηλικιωμένους, όμως τα χρόνια περνάνε και αν εσύ και οι συνάδελφοι σου έχετε τον τρόπο σας, ο απλός κόσμος δεν τον έχει.