Από το 1950 η χώρα έχει γίνει ένα απέραντο πολιτικό μαγαζί, όλοι δουλεύουν για την πολιτική

Η πολιτική είναι κάτι που έχει πίσω της ιστορία χιλιάδων ετών, είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη και με την ζωή μας στον πλανήτη, μοιραία μας απασχολεί συχνά, ίσως και σε καθημερινή βάση.

 

Αυτό που γίνεται όμως στην Ελλάδα ξεπερνάει τα πάντα, κάθε μέρα, από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές όλοι ασχολούνται με την πολιτική, σε όλα τα μέσα ξεπερνώντας συχνά και αυτά τα ρεάλιτυ για το μαγείρεμα, το σεξ, τα σαβουράηβορ, εκπομπές με διαγωνισμούς τραγουδιών και όλα μαζί.

 

Εντάξει η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να τροφοδοτεί την κοινή γνώμη όταν υπάρχει κάτι σημαντικό, η εκάστοτε  αντιπολίτευση όμως θα πρέπει να μας απασχολεί μόνο όταν συμβαίνει κάτι εξαιρετικά. σημαντικό.

 

Όσοι παρακολουθείτε διεθνείς ειδήσεις βλέπετε να αναφέρουν για τον Τραμπ, την Λεπέν, εντάξει αυτοί έχουν και εκλογές, ξέρετε ποιος είναι αντιπολίτευση στην Αγγλία, την Ιταλία και άλλες χώρες; εδώ κάθε μέρα τα τσιράκια των κομμάτων, όλα τα κανάλια έχουν ανθρώπους για όλα τα κόμματα μας πρήζουν, είπαν αυτό, είπαν εκείνο, τι σημασία έχουν οι απόψεις τους αφού άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις.

 

Πριν από λίγο μας έβαλαν στις ειδήσεις, το τι είπε ο Μητσοτάκης, σε κάτι που δεν ήταν και κάτι εξαιρετικά σημαντικό, γενικά είμαστε ένα μαγαζί της πολιτικής ειδησεογραφίας κάτι που δεν νομίζω να συμβαίνει αλλού, θα συμβαίνει σίγουρα στην Τουρκία και άλλα ανάλογα κράτη.

 

Εδώ θέλουμε δουλειά και έργα από την κυβέρνηση, κάτι που δεν το κάνει στον βαθμό που θέλουμε, η οικονομία πάει χάλια, τα ομόλογα και το χρέος ανεβαίνουν, το χρηματιστήριο είναι χρόνια νεκρό, ο Μητσοτάκης σε 3 χρόνια που τα ξένα έχουν ανέβη στα ουράνια κατάφερε να το έχει κάτω από εκεί που το παρέλαβε από τον Τσίπρα, τυχαίο; δεν νομίζω, αδιαφορία και ανικανότητα.

 

Η αντιπολίτευση όλο μας λέει για τους κακούς συμμάχους, τους κακούς Αμερικάνους, το κακό ΝΑΤΟ, δηλαδή τι προτείνει επί της ουσίας, να φύγουμε; να πάμε με τους Ρώσους για τους οποίους δεν λένε τα ίδια, λες και ο αντίπαλος της δύσης είναι οι κακοί Αμερικάνοι, τι να κάνουμε όλες οι χώρες κοιτάνε  το συμφέρον τους, έτσι κάνουν και οι Αμερικάνοι, το θέμα είναι εμάς τι μας συμφέρει.

 

Από το ΚΚΕ την καταλαβαίνουμε μια τέτοια θέση, ένα κόμμα που θα μπορούσε να κάνει πολλά, είναι μόνιμα 'αλλού'.

 

Πιστεύω ότι η πολιτική δεν πρέπει να είναι πάντα το Νο 1 στην ζωή μας, μόνο όταν γίνονται εκλογές ή όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό.

 

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό, αφού όμως ένα μεγάλο κομμάτι του λαού ζει από την πολιτική.