Τελικά είμαστε τόσο κακοί σαν λαός;

Η πρόσφατη περιπέτεια υγείας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έδωσε την ευκαιρία στους αγανακτισμένους του διαδικτύου να εκφράσουν τα χειρότερα για έναν συνάνθρωπο τους τον οποίο είχαν επιλέξει σαν πρωθυπουργό με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα ο οποίος έχει σπουδάσει σε μεγάλα ονομαστά ξένα πανεπιστήμια για πολλούς θεωρείται απόλυτα χαζός, ανεξάρτητα της πολιτικής του πορείας σαν υπουργός εξωτερικών, θέση στην οποία συνήθως χρησιμοποιούνται χαρισματικοί άνθρωποι γιατί έχει τις δυσκολίες της.

 

Βέβαια ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι ο μόνος ο οποίος δέχεται άσχημες κριτικές από αυτούς που τον υποστήριζαν, ο Κώστας Σημίτης ο οποίος είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός σε διάρκεια στην Ελληνική ιστορία αφού ήταν για κάτι από περισσότερο από 8 χρόνια  πρωθυπουργός χωρίς διακοπή, θεωρείται από τους ίδιους κάτι σαν προδότης κι μιλάμε για ένα πρωθυπουργό στην περίοδο του οποίου οι περισσότεροι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια στην καλύτερη ίσως περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας.

 

Τι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου; υπέγραψε λέει το μνημόνιο, λες και αν ήταν άλλος δεν θα τα υπέγραφε, το είδαμε στην συνέχεια και από πιο σκληρούς, αν είναι σκληρό το βαμβάκι, αφού η χώρα χρωστάει τόσα που είναι σχεδόν αδύνατο ποτέ να τα πληρώσει.

 

Τώρα βέβαια βρίζουν τον Μητσοτάκη, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίζουν και τον Τσίπρα, τον οποίο όμως απλά κοροϊδεύουν, δεν αγγίζουν την οικογένεια του, δεν κάνουν σεξουαλικά παιχνίδια, ούτε παίζουν με την υγεία του όπως με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Για τους Σημίτη, Παπανδρέου, Μητσοτάκη μιλάμε για μίσος και κατάρες ακόμα και για θάνατο.

 

Το ίδιο βέβαια κάνουν και για καλλιτέχνες, με υπονοούμενα έγραψαν για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου ότι δεν κάθισε να πολεμήσει την χούντα και το έσκασε στο Παρίσι, αυτοί που τα έγραψαν  βέβαια συνήθως δεν είχαν γεννηθεί, αλλά να μας πουν αν οι γονείς τους πολέμησαν την χούντα και αντίσταση θεωρείτε το να είσαι στο Παρίσι και να κάνεις δηλώσεις για τους πιο επώνυμους

 

Γενικά ο Έλληνας δεν συμπαθεί κανέναν από τους πρώην πρωθυπουργούς του, εκτός ίσως του Ανδρέα ο οποίος ήταν τόσο έξυπνος που ήξερε απόλυτα να μας χειρίζεται.

Τι θέλει ο Έλληνας; να μας τα χαρίσουν οι ξένοι και να μας δώσουν κι άλλα

 

Το πρόβλημα υγείας του Γ. Παπανδρέου σίγουρα θα έχει την πηγή του και στην θέση που πήρε απέναντι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, λογικά ήταν ο μόνος ο οποίος, αν είχε την συντριπτική τους στήριξη θα μπορούσε να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ, δεν τον ήθελαν, ας παλεύουν τώρα για μερικά χρόνια στο 12 με 15% και να πανηγυρίζουν. Καλός ίσως ο Ανδρουλάκης, αλλά για να γίνει ηγέτης θέλει χρόνο, ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός γιατί δεν είχε αντίπαλο στο ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια και στην ΝΔ, ο Ανδρουλάκης έχει και Τσίπρα και Μητσοτάκη.