Η Ελλάδα σκοτώνει ό,τι δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα

Δεν υπάρχει κοινωνικό κοινωνικό γεγονός που να μην περνάει μέσα από το φίλτρο του ελέγχου για το αν εξυπηρετεί κάποιο από τα κόμματα, όχι απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο, απλά να κινείται γύρω από οτιδήποτε μπορεί να ελεγχθεί μέσω των κομματικών μηχανισμών.

Ουσιαστικά απαγορεύεται να είναι κάποιος εκτός του κομματικού παιχνιδιού, για να μπορέσεις να επιβιώσεις θα πρέπει να είσαι μεγάλη προσωπικότητα και να μην έχεις ανάγκη την βοήθεια των κομμάτων.

 

 

Αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί απόλυτα μέσω των ΜΜΕ τα οποία χωρίς απαραίτητα να είναι υποστηρικτές κάποιου συγκεκριμένου κόμματος, κρατάνε ισορροπίες ανάλογα με τα κατά καιρούς συμφέροντα τους.

Αυτοί που κάνουν όμως την διαφορά είναι οι παρατρεχάμενοι οι οποίοι συντηρούνται με διάφορους τρόπους από τους 5-10 πόλους εξουσίας που ανήκουν σε συγκεκριμένες οικογένειες.

Αυτό δεν είναι βέβαια μόνο Ελληνικό φαινόμενο, συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη και βέβαια δεν είναι κάτι στο οποίο δίνει σημασία η πλειοψηφία του κόσμου.

Με αφορμή τον θάνατο του Βαγγέλη, βρήκαν διάφοροι την ευκαιρία να γράψουν διάφορες χαζομάρες, ότι έφυγε από την Ελλάδα επί χούντας, εννοώντας ότι δεν κάθισε να την πολεμήσει όπως έκαναν προφανώς τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων, παράλληλα επιτέθηκαν στον άλλο μεγάλο μας συνθέτη, τον Σταμάτη Σπανουδάκη γράφοντας διάφορα, ο Σταμάτης είναι από τους μεγαλύτερους συνθέτες που έχουν περάσει από την χώρα μας και είναι απόλυτη επιλογή του το ότι δεν ήθελε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Δεν τους άρεσε και η ανακοίνωση του Μητσοτάκη για τον θάνατο του Βαγγέλη, γενικά είναι πραγματική εξοργιστική η συμπεριφορά μερικών ανθρώπων που στρέφονται με διάφορους, μερικές φορές έμμεσους πονηρούς τρόπους και όχι ευθέως, εναντίον νεκρών, ακόμα και αν έχουν κάνει κάποιο κακό.

Θυμήθηκαν τώρα και τον Ντέμη, ο οποίος δεν ασχολείτο με την πολιτική και έγραψαν διάφορα και γι' αυτόν.

Τα περισσότερα από  αυτά προέρχονται από μια γενιά ανθρώπων που γεννήθηκαν γύρω στο 1970 και ενώ δεν έχουν ζήσει στην τόσο σημαντική, από κάθε άποψη δεκαετία του '60 μας κάνουν τον έξυπνο γράφοντας συχνά ανακρίβειες που απομυθοποιούν το ταλέντο που ενδεχομένως διαθέτουν και εξασθενίζουν την προσπάθεια που κάνουν μέσα από έρευνες από διάφορα παλαιά έντυπα ή ίσως και φήμες που δεν έχουν επαληθευθεί επισήμως.

Έγραφα  πριν από μερικά χρόνια για την αδιαφορία του κράτους έναντι του Βαγγέλη, ενώ όσοι Έλληνες είχαν ασχοληθεί με τα κόμματα έγιναν κάτι σαν εθνικοί ήρωες.

Όλα αυτά τα σκέφτηκα με αφορμή τον σημερινό τελικό κυπέλλου και ένα φίλο με ρώτησε τι ομάδα ήταν ο Βαγγέλης, μα αν γράψω τι ομάδα ήταν θα τον μισήσουν οι υπόλοιποι οπαδοί των άλλων ομάδων.

Η Ελλάδα δεν συμπαθεί ιδιαίτερα αυτούς που κάνουν επιτυχία στο εξωτερικό και υποπτεύομαι πως αυτό δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο.

Στην περίοδο που Ολυμπιακός είχε το πρωτάθλημα στο τσεπάκι του και με ηγέτη τον Μπάρμπα είχε πάρει 21 πρωταθλήματα μέσα σε 20 χρόνια, ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει 2 φορές στους 4 της Ευρώπης και όλοι τον μισούσαν, όπως και τους ιδιοκτήτες του, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν αλλάζουν στην χώρα μας