Από την πρόσφατη ειδησεογραφία, με την κατηγορία για απιστία σε βάρος του Δημοσίου το συμβούλιο Εφετών παρέπεμψε σε δίκη τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ζ. ο οποίος παραβίασε τον νόμο και έδωσε αυξήσεις πέραν των 5900 ευρώ μηνιαίως που είχε τεθεί σαν πλαφόν, σε εργαζόμενους της ΔΕΗ.

 

Όσο ζω δεν θα ξεχάσω την απάντηση του τότε διευθυντή το 2008 που έγραψε ότι η ΔΕΗ είναι ιδιωτική εταιρία και λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια, τον τίτλο της Δημόσιας όμως δεν τον βγάζουν για αυτονόητους λόγους.

 

Δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμη την τότε απάντηση του, έχω μόνο την επιστολή μου στην Καθημερινή, όπως και σε άλλες εφημερίδες της εποχής.

 

 

Κύριε διευθυντά,

 

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ (Δημόσια Επχείρηση Ηλεκτρισμού) παύω να δικαιούμαι σαν πολύτεκνος πατέρας το μειωμένο τιμολόγιό της, γιατί το μεγαλύτερο από τα 4 παιδιά μου ξεπέρασε την ηλικία των 25 ετών. Σε παρατήρησή μου ότι υπάρχει πρόσφατος νόμος που δίνει και στους τρίτεκνους ανάλογα πλεονεκτήματα, η υπεύθυνος της εταιρείας μου είπε ότι η εταιρεία είναι πια ιδιωτική και δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους νόμους, εντάξει αυτό θέλει μια νομική ερμηνεία από τους ειδικούς, αλλά πώς μπορεί η ΔΗΜΟΣΙΑ Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στην οποία ελέγχει το κράτος το 51% να είναι ιδιωτική και εγώ που έχω 4 παιδιά να μην είμαι πολύτεκνος, αν συνεχίζω να είμαι, που είμαι και σύμφωνα με τον νόμο, γιατί αναστέλλουν τη μειωμένη τιμολόγηση, αφού τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν νομίζω να τα πληρώνουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, αλλά αυτοί που στο όνομά τους είναι η παροχή. Με πιάνει ρίγος όταν σκέπτομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι της χώρας που είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και τη σχεδόν μόνιμη αδιαφορία της πολιτείας σε βασικά πράγματα, όπως π.χ. η φορολογία, όπου ένας πολύτεκνος απαλλάσσεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε του παιδί, σκεφθείτε δηλαδή κάποιον που έχει 7 παιδιά και το κράτος πιστεύει γι' αυτόν ότι τα μεγαλώνει με ετήσιο κόστος των 1.000 ευρώ για το καθένα. Προτείνω οι αρμόδιοι υπουργοί να αναζητήσουν τις παροχές που δίνουν στους γονείς, όχι μόνο στους πολύτεκνους άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να διορθώσουν την αδικία, για να μην μειώνεται συνεχώς ο πληθυσμός αυτής της άμοιρης χώρας.

 

Κώστας Ζουγρής / Συγγραφέας, Κηφισιά

29/11/2008

 

Από τότε εγώ και η οικογένεια μου είδαμε την οικονομική μας κατάσταση να επιδεινώνεται δραματικά, το ίδιο και το σύνολο σχεδόν του ιδιωτικού τομέα και αυτοί οι κύριοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν εξωπραγματικούς για τις σημερινές συνθήκες μισθούς και διεκδικούν επιπλέον νέα επιδόματα, την στιγμή που ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός επιβραβεύεται με επιπλέον φόρους και μειώσεις μισθών και συντάξεων, εγώ παραμένω πολύτεκνος πατέρας, η αλλαγή είναι ότι τότε ήμουν πατέρας φοιτητών και τώρα είμαι πατέρας ανέργων παιδιών σε ποσοστό 50%,  Ελλάδα δυο ταχυτήτων.

 

Η ΔΕΗ βέβαια και οι εργαζόμενοι εκεί παραμένουν οι κολώνες στήριξης της χώρας, με αυτούς τους μισθούς σίγουρα θα ενισχύουν τη κατανάλωση και θα συμβάλλουν στην είσπραξη χρημάτων από το κράτος.

 

Κώστας Ζουγρής

 

ΥΓ Αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που αμείβονται με υπερβολικούς μισθούς από το Δημόσιο, ή παίρνουν 5 συντάξεις, η συνταξιοδοτήθηκαν 50 ετών, έχουν ήσυχη την συνείδησή τους;