world net

 

Στον επικοινωνιακό τομέα η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει σημαντικά καλύτερα από την προηγούμενη αποδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του πρώην πρωθυπουργού ήταν η αδυναμία του να μπορεί να έχει τους κατάλληλους συμβούλους.

 

Από το κλείσιμο της ΕΡΤ, την ανοχή στα τηλεοπτικά κανάλια Γ' κατηγορίας που τον ξεγέλασαν με την προώθηση συγκεκριμένων βουλευτών της παλιομοδίτικης πλευράς της ΝΔ, που προωθούσαν τον εαυτό τους ενώ ταυτόχρονα πριόνιζαν το κόμμα, μέχρι τις  εξαγγελίες για WI-FI, το άνοιγμα στην λαϊκή δεξιά και η άγνοια της καθημερινότητας του πολίτη με τον οποίο ουσιαστικά η πρώτη και τελευταία επαφή ήταν η βόλτα του στην Ομόνοια στις πρώτες μέρες της θητείας του, ο Σαμαράς έκανε ότι μπορούσε για να περάσει στο περιθώριο.

 

Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει ότι στην ζωή πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα, τόσο το καλύτερο θα είναι για την παράταξη της οποίας είχε την καταπληκτική τύχη να ηγηθεί και να γίνει πρωθυπουργός.

 

 Η νέα κυβέρνηση που χειρίζεται άριστα τον επικοινωνιακό τομέα, κινδυνεύει πια μόνο από την σύγκρουση που ενδεχομένως θα προκύψει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αναγκαστικά πια θα πρέπει να πάρει αν θέλει να επιζήσει μετά το τετράμηνο.

 

Σε όλες τις μεταρρυθμίσεις θα βρει αντίπαλο  την ολιγαρχία της χώρας που σε περίοδο κρίσης κατάφερε να αυξήσει των αριθμό Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

 

Σε λίγες ώρες θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό για το μέλλον του αθλητισμού στην Ελλάδα και κυρίως του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει να έχει υπ' όψιν ότι αυτοί που δεν θέλουν μεταρρυθμίσεις, έχουν βαθιά επιρροή στα ΜΜΕ και εξαπλώνονται συνέχεια σε μια εποχή που δεν πουλάει ουσιαστικά τίποτα, απλά για να ασκούν επιρροή. 

 

Θα είναι αστείο το να διακόψει το πρωτάθλημα, θα είναι σαν να παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την βία και την διαφθορά, με την ίδια λογική πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν τα πάντα στην χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διαφθοράς στον πλανήτη.

 

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες, εκτός του μόνιμου πρωταθλητή που η συνεχής παρουσία του στην Ευρώπη του επιτρέπει να έχει μόνιμα γεμάτο ταμείο, δεν έχουν μία και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα σαν να είναι ερασιτεχνικά σωματεία.

 

Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο τους έχει διαλύσει όλους, ουσιαστικά από την μία έχουμε 3-4 ομάδες που παλεύουν μάταια εναντίον των άλλων 14 που έχουν διαφορετική φιλοσοφία και καλές σχέσεις μεταξύ τους.

 

Αυτές οι 4 ομάδες δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να αντιμετωπίσουν την βία στα γήπεδα που έχει γίνει πια καθημερινός τρόπος ζωής και έχει μόνιμο τροφοδότη την αντιπαλότητα των 14 απέναντι στους 4.

 

Δεν είναι τυχαίο το ότι οι 14 ομάδες ' τα δίνουν' όλα'  όταν παίζουν εναντίον των 4, συχνά κερδίζουν και την άλλη εβδομάδα τρώνε 4-6 γκολ από ομάδες που ανήκουν στο γκρουπ των 14.

 

Οι οπαδοί που κάνουν κάθε εβδομάδα τα επεισόδια πρέπει να αντιμετωπισθούν σαν εθισμένοι στην βία αφού περιμένουν να εκτονωθούν σε αγώνες που προσφέρονται και συχνά πλακώνονται μεταξύ τους, όταν δεν υπάρχουν αντίπαλοι.

 

Από την άλλη οι παράγοντες ' λουλούδια' βλέποντας ότι παραμένουν ατιμώρητοι για ότι και να κάνουν αισθάνονται ότι μπορούν να παίξουν ρόλο ακόμα και στο πολιτικό παιχνίδι, όσοι θα άκουσαν τις απειλές παρουσιαστή σε τηλεοπτικό μικρό κανάλι στον πρώην πρωθυπουργό πριν τις εκλογές, θα καταλάβουν τι εννοώ.

 

Προσπάθεια λοιπόν πρώτα να απομονωθούν αυτοί που είναι επαγγελματίες ταραχοποιοί αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση ή τιμωρία. Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνει κάθε μέρα μεγάλη αστυνομική δύναμη στα γήπεδα, θα πάει μια δυο φορές σε έναν αγώνα υψηλού κινδύνου, θα κάνει την δουλειά της και μετά όλα θα πηγαίνουν ρολόι, το θέμα είναι το πως θα κάνουν την δουλειά τους αστυνομικοί που είναι οπαδοί μιας ομάδας και όχι εντεταλμένοι της τήρησης της τάξης, αυτό πρέπει να λύσει ο αρμόδιος υπουργός.

 

Κώστας Ζουγρής