-- JoomlaWorks "Disqus Comments (for Joomla)" (v3.7.0) starts here -->
 
 
Η άποψη μου για πρόσκληση των Λυριτζή-Οικονόμου από την νέα ΕΡΤ, όπως είναι φυσικό δεν βρήκε όλους σύμφωνους.
 
Εγώ μπορεί να την βρίσκω σωστή, κάποιοι λάθος, πήρα διάφορα τηλέφωνα και διαπίστωσα ότι το ντουέτο δεν έχει ιδιαίτερα φίλους στους οπαδούς των κομμάτων, γιατί ας μην κρυβόμαστε έχουμε γίνει χώρα οπαδών και ταυτίζουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Το γιατί δεν αρέσουν σε κάποιους, ο καθένας μπορεί  να βγάλει τα συμπεράσματα του.
 
Αυτό που ακολουθεί δημοσιεύτηκε πριν μερικούς μήνες
 
Διευκρινίσεις για 2-3 άτομα που παρενέβησαν στην ανάρτηση με το βίντεο των Αγγελάκα/Πανούση και την προτροπή μου στον Πρωθυπουργό μας να υλοποιήσει τα ' 7 θαύματα'.
 
Η εκπομπή είναι του Γιάννη, οι Αγγελάκας, Πανούσης εκφράζουν τις δικές τους απόψεις, εγώ τις δικές μου, το site απευθύνεται στο κοινό και όπως όλες οι εφημερίδες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί κι εσείς οι ίδιοι έχει τις απόψεις του, έλεος πια φοβάμαι να γράψω για τους Eminem, Kanye West, Taylor Swift, το χιπ χοπ, τον Sam Smith και άλλους ανάλογους.
 
Ο πολιτικός φανατισμός κοντεύει να οδηγήσει σε εθνικό διχασμό, φοβάμαι να γράψω πολλά πράγματα γιατί ξέρω ότι έστω και ένας θα έχει αντίρρηση και θα 'μου την πέσει'.
 
Μερικούς μήνες πριν τελειώσει η εκπομπή φτιάχτηκε το apotis4stis5.com..
 
Η επισκεψιμότητα αυξάνεται σταθερά, ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ μας αντιγράφει, κανείς από αυτούς δεν αναφέρει την πηγή του που είναι το apotis4stis5, ακόμα και οι πολιτικές μου απόψεις μερικές φορές αντιγράφονται από κάποιους χωρίς πάλι να αναφέρουν την πηγή.
 
Ελάχιστοι από εσάς εκφράζουν την επιδοκιμασία τους για ότι διαβάζουν ή παρακολουθούν, ακόμα και το στενό μου περιβάλλον συνήθως με περιμένει στην γωνία για να μου πει 'γιατί έγραψες για τον Τσίπρα, τον Σαμαρά, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Νταλάρα τον Σφακιανάκη, αυτά που συμβαίνουν στην Αμερική/Αγγλία στην μουσική, δεν βλέπεις ότι υπάρχουν αντιρρήσεις;
 
Το ίδιο συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια και με το Blog που είχαμε δημιουργήσει και γράφαμε τις απόψεις μας, υπήρχαν 1-2 ή ίσως και περισσότεροι που είχαν αντίρρηση για κάποια γραπτά μου, ο μόνος τρόπος να μην υπάρχουν αντίθετες γνώμες για τις λίστες και τα κείμενα ή τις γενικές επιλογές μας, είναι να μην γράφουμε τίποτα, αυτό θέλετε;.
 
Κατά καιρούς έχουμε πάρει θετική ή αρνητική θέση για θέματα που αφορούν όλα τα κόμματα και όλα τα είδη της μουσικής, δηλαδή να αρχίσουμε να γράφουμε μόνο για την Παπαρίζου και ανάλογα, ακόμα και για τις κάποιες αναφορές στο λαϊκό τραγούδι με επικρίνουν κάποιοι από το περιβάλλον μου γιατί λέει δεν αρέσει σε κάποιους, μα μπορεί να αρέσουν , όλα σε όλους, μόνο εγώ και ο Γιάννης ίσως σ'αυτήν την χώρα είχαμε την ' διαστροφή΄να ασχοληθούμε στην ζωή μας με όλα τα είδη της μουσικής από την κλασική, το ροκ, την ποπ, την τζαζ, τα μπλουζ μέχρι και το λαϊκό τραγούδι, για όλα αυτά κατά καιρούς κάναμε και εκπομπές στο ραδιόφωνο.
 
Γράφει η Κωνσταντίνα στο Facebook και παλαιότερα ένας ανώνυμος Συριζαίος από τον Βόλο, υποστηρίξατε τον ελεεινό Ορφανό, και τι είχαμε κάνει, στις Ευροεκλογές/Δημοτικές, είχαμε εκφράσει τις ευχές μας για καλή επιτυχία στο ίδιο κείμενο σε Στάθη Δρογώση, Καλλιόπη Βέττα και Ορφανό.
 
Αυτοί και όλοι όσοι βάζουν υποψηφιότητα σε εκλογές δεν είναι ελεεινοί όπως πιστεύουν μερικοί, αλλά ενδεχομένως πολιτικοί αντίπαλοι. Όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι ελεεινοί; που θα οδηγήσει αυτός ο φανατισμός;, παλιά δεν ήταν έτσι, η πολιτική έχει πια αρκετή δόση χουλιγκανισμού.
 
Όσο για την προτροπή μου στον Τσίπρα να υλοποιήσει τις 7 προτάσεις μου, όποιος έχει αντίρρηση, όπως ο Κώστας, μπορεί να μας γράψει την δικιά του άποψη που θα την δημοσιεύσουμε, όχι να απαιτεί να μην έχουμε άποψη.
 
 
Όσο για την Κωνσταντίνα, ο Ορφανός βγήκε δεύτερος στην Β' Πειραιώς μετά τον αρχηγό του κόμματος του, τον ψήφισαν και δεν είναι ελεεινός επειδή ανήκει στο Ποτάμι και όχι στο κόμμα που υποστηρίζουμε , εκτός και αν έχεις να επισημάνεις κάποια ελεεινή πράξη του.
 
Χθες κάποιος 'ευχήθηκε΄' στον Γιάννη, ΄κακό ψόφο΄ μετά την ανάρτηση του βίντεο των Πανούση, Αγγελάκα, παρ'όλο του ότι πουθενά δεν προέκυπτε ότι ήταν ανάρτηση του Γιάννη και πριν από εμάς το είχαν αναρτήσει δεκάδες άλλοι μικρότεροι ίσως σε απήχηση στα ιστολόγια τους, η αλήθεια είναι ότι μετά από εμάς το έβαλαν και τα μεγάλα, τι να κάναμε να αποσιωπούσαμε τις απόψεις δύο ονομάτων που έχουν γράψει ιστορία όχι μόνο στον χώρο τους, αλλά και στην κοινωνική μας ζωή;.
 
Ο φόβος που νιώθουμε για την αντιμετώπιση από μέρος αυτών που μας παρακολουθούν σε μερικές από τις αναρτήσεις μας δεν είναι καλός οιωνός για την χώρα, όσο φανατικοί και να είναι κάποιοι, ξέρουν ότι οι απόψεις μας είναι μετριοπαθείς και οι απειλές ότι θα πάψουν να μας ακολουθούν σε Twitter/Facebook αν δεν τους αρέσει κάτι από αυτά που γράφουμε δεν είναι δημοκρατικές.
 
Είναι δικαίωμα όλων να έχουν τις απόψεις τους, αλλά επιτρέψτε μας να έχουμε κι εμείς τις δικές μας, η ζωή είναι μικρή ας εκφράζουμε τις απόψεις μας φιλικά, όχι με αφορισμούς.
 
Αντί να μας αφορίζουν κάποιοι, θα μπορούσαν να διαδώσουν στο περιβάλλον τους την προσπάθεια μας, μας ακολουθούν περισσότεροι από 20000 και στα δύο Facebook και σπάνια κοινοποιούν τις μουσικές απόψεις μας στους φίλους τους, ενώ οι επισκέψεις τους δεν είναι καθημερινές.
 
Έχουμε ανάγκη την βοήθεια σας, όχι την γκρίνια σας για τυχόν διαφωνίες σας σε αναρτήσεις που έχουν σχέση με την πολιτική, ελπίζουμε στην παρέα των Νταλάρα, Σαββόπουλου, Σφακιανάκη να μην βάλλεται τώρα και τον Αγγελάκα που είχε δικαίωμα να εκφράζει κι αυτός τις απόψεις του, όποιος διαφωνεί αντιπαραθέτει την δικιά του.
 
 
Κώστας Ζουγρής