Νέοι Beatles; ίσως στην δευτέρα παρουσία

Νέοι Beatles; ίσως στην δευτέρα παρουσία

Το 1963 οι Beatles μέσα σε 10 ώρες ηχογράφησαν 10 τραγούδια για το πρώτο άλμπουμ τους Please Please Me και 4 ακόμα ανάμεσα στα οποία το Twist And Shout θα κυκλοφορούσε σαν σινγκλ στην Αμερική αρκετούς μήνες μετά.

 

Video Url

 

Aπό τότε πέρασαν 59 χρόνια, εκατοντάδες καλλιτέχνες πέρασαν από την βιτρίνα της επικαιρότητας και στην συνέχεια αποσύρθηκαν περνώντας στο περιθώριο, με ελάχιστες βέβαια εξαιρέσεις που αφορούν μεμονωμένους καλλιτέχνες όπως ο Dylan που είναι ο μόνος που συνεχίζει σε κορυφαίο επίπεδο, οι Rollinmg Stones με αλλαγές στα μέλη τους που δεν έχουν πια τόσο μεγάλη επιτυχία στα τσαρτς, αλλά στις συναυλίες τους …. και τέλος.
Η τελευταία φορά που έπαιξαν μαζί οι Beatles ήταν τον Αύγουστο του 1966 όταν κυκλοφόρησαν το Revolver και δεν έπαιξαν σε συναυλία για να παρουσιάσουν τα νέα τους τραγούδια, γιατί στις συναυλίες τους το μόνο που μπορούσε να ακούσει κανείς ήταν το πλήθος που ούρλιαζε και απλά ήθελε να τους δει και να δηλώσει παρόν.
Τον περισσότερο χρόνο το συγκρότημα, μετά το 1965 τον πέρναγε στο στούντιο μελετώντας και ψάχνοντας την μορφή που θα είχαν τα τραγούδια τους στα επόμενα άλμπουμ.
Αγαπημένοι των κριτικών από τότε που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, μέχρι και σήμερα που όλοι τους φέρνουν σαν παράδειγμα για κάθε νέα μουσική τάση η οποία συνήθως έχει κάποια σχέση με τα τραγούδια που ηχογράφησαν στα 12 ουσιαστικά στούντιο άλμπουμ τους.
Αγαπημένοι του κοινού από το φθινόπωρο του 1962 που κυκλοφόρησε το Love Me Do, μέχρι και σήμερα που μικρά παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για τα τραγούδια τους.
Οι σημερινές ηχογραφήσεις με την βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι αδύνατο να ανταγωνισθούν την ποιότητα των μουσικών από το παρελθόν, αν ήταν έτσι θα ήταν εύκολο να βάζουν οι άνθρωποι ένα ρομπότ να μας γράψει την νέα Ιλιάδα ή άλλα νέα αριστουργήματα στην λογοτεχνία, την μουσική και όλες τις τέχνες.
Το να περιμένει κάποιος να βγουν οι νέοι Beatles είναι σαν να περιμένει την δευτέρα παρουσία, σε μια εποχή που σύμφωνα με έρευνα 1 στους 2 ακροατές ακούει το κάθε τραγούδι μέχρι την μέση και ύστερα προχωράει στο επόμενο.
Στα χρόνια που ηχογραφούσαν οι Beatles, παράλληλα με τα τραγούδια τους παρουσίασαν και πολλές τεχνολογικές πρωτοτυπίες που υιοθέτησαν στην συνέχεια τα στούντιο ηχογραφήσεων.
Σε μια εποχή που συνήθως κάθε εβδομάδα βλέπουμε συχνά ένα νέο άλμπουμ κατ’ ευθείαν στην κορυφή, κανένα από αυτά δεν έχει την απήχηση που είχαν οι δίσκοι των Beatles που ακόμα παραμένουν οι πρώτοι σε πωλήσεις για την περίοδο 1991-2014, δηλαδή σε μια περίοδο που ξεκινά 21 χρόνια μετά την επίσημη διάλυση τους σαν συγκρότημα.