blues-1

 

Από τον Ορέστη Πέτικο

 

Το 2011 στο Έρεμπρο της Σουηδίας, 2 ετεροθαλή αδέρφια που προέρχονταν από την φοβερή μπάντα Radio Moscow, ο Cory Berry και ο Zack Anderson, δημιούργησαν μαζί με την καλή τους φίλη Elin Larsson τους Blues Pills.

 

Η ονομασία του σχήματος προήλθε από έναν φίλο του συγκροτήματος που διατηρούσε ένα μουσικό blog με το όνομα "Blues Pillz" και είχε ως αντικείμενο τηνUnderground σκηνή της δεκαετίας του '60 και του '70.

 

Οι πρώτες τους ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο γκαράζ του πατέρα του Anderson. Η μπάντα ξεκίνησε να ακούγεται μέσω του Youtube και μέσω της εταιρείας CrusherRecords κατάφερε να κυκλοφορήσει το ΕΡ "Bliss" το 2012. Στην πρώτη περιοδεία τους σε Ισπανία και Γαλλία γνώρισαν τον μόλις 16 ετών κιθαρίστα DorianSorriaux, ο οποίος έμελε να είναι το τέταρτο μέλος της μουσικής παρέας.

 

Τον Ιούνιο του 2013 η δισκογραφική Nuclear Blast κατάφερε να τους εντάξει στο δυναμικό της και μαζί κυκλοφόρησαν το “Devil Man” EP το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας από ένα ήδη μεγάλο κοινό που περίμενε με μεγάλη αγωνία τα πρώτα δείγματα ηχογραφημένης μουσικής από το συγκρότημα με τον ιδιαίτερο bluesy hardrock ήχο.

 

Στις αρχές του 2014 κυκλοφόρησε άλλο ένα EPαπό την ζωντανή τους εμφάνιση  στο "Crossroads Festival" με τίτλο "Live at Rock palast".

 

blues-2

 

 

Τον Ιούλιο του 2014 ήρθε η ώρα που περίμεναν πολλοί. Με παραγωγό τον Don Alsterberg βγήκε στη δημοσιότητα η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο Blues Pills.

 

Η κυκλοφορία του ντεμπούτου τους άφησε άφωνους κοινό και κριτικούς με την ηχογράφηση να πραγματοποιείτε με τον παραδοσιακό αναλογικό τρόπο, χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και με τα μουσικά όργανα να ηχογραφούνται όλα μαζί σαν να έπαιζαν σε live. Τέτοιο άλμπουμ δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα συγκρότημα τα τελευταία πολλά χρόνια στο χώρο του κλασικού rock με το συγκρότημα να μας προσφέρει ένα άκρως πρωτότυπο μουσικό αποτέλεσμα.

 

 

Ο Cory Berry αμέσως μετά την ολοκλήρωση του άλμπουμ αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και τη θέση του στα ντραμς πήρε ο André Kvarnström.

 

Η προώθηση του δίσκου έγινε σε μεγάλα μουσικά γεγονότα όπως το Sweden Rock Festival, το "Rock Hard Festival" και το "Montreux Jazz Festival".

 

Τα μέλη του συγκροτήματος:

 

Τραγούδι: Elin Larsson

Κιθάρα: Dorian Sorriaux

Μπάσο: Zack Άντερσον

Ντραμς: André Kvarnström

 

Στα πλαίσια περιοδειών έχουν συνεργαστεί με τους Orchid, τους Scorpion Child και τους Kavadar. Το άλμπουμ τους κατέκτησε πολύ καλές θέσεις σε Ευρωπαϊκά music charts. Στη Γερμανία έφτασε στη θέση νούμερο 4, στην Ελβετία στη θέση 10, στην Αυστρία τη θέση 19, ενώ στη Βρετανία τη θέση 68, πράγμα το οποίο θεωρείτε επιτυχία.

 

Επίσης κατέκτησε τις θέσεις 21, 72 και  118 σε Φιλανδία, Βέλγιο και Γαλλία αντίστοιχα. Από κάποιους τολμηρούς φανατικούς οπαδούς, η φωνή της Elin Larsson έχει συγκριθεί με αυτήν της Janis  Joplin και της Aretha Franklin. Από αυτά που έχει πει η ίδια η τραγουδίστρια, το ύφος της μπάντας προκύπτει αποκλειστικά από τα συναισθήματα όλων των μελών του στγκροτήματος. Με την μέχρι στιγμής εικόνα τους οι Blues Pillsθεωρούνται η ταχύτερα ανερχόμενη μπάντα του vintage rock.

 

Στις 24 Ιανουαρίου του 2015, θα τους απολαύσουμε σε μια συναυλία στο Gagarin 205 που αναμένεται μια εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε.