51 ετών το Exile On Main Street των Rolling Stones

50 ετών το Exile On Main Street των Rolling Stones

Νιώθω κουρασμένος και λίγο πριν τα παραδώσω αισθάνομαι την υποχρέωση να γράψω δυο λόγια για το καλύτερο μάλλον άλμπουμ των Rolling Stones.

Oι Stones είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα που πέρασε από το ροκ, ανεξάρτητα αν αυτό το καταλαβαίνουν μερικοί Έλληνες φίλοι τους. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ που θα έσπαγε τα ρεκόρ και θα έμενε στην ιστορία, όπως ας πούμε το Dark Side Of The Moon, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι μια κατηγορία πάνω από συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd οι οποίοι είναι εξαιρετικοί, αλλά καi οι ίδιοι ποτέ δεν θα τολμούσαν να συγκριθούν με τους Stones.

Tο Exile On main Street περιλαμβάνει μία σειρά από τραγούδια που μπορεί να μην είναι αριστουργήματα, αλλά από πολλές απόψεις αποτελεί ορόσημο για το τέλος μιας εποχής και αρχή μιας άλλης.

Είναι το απόλυτο ροκ άλμπουμ, ακόμα και οι Zeppelin χρειάσθηκε να χρησιμοποιήσουν αρκετά παλιά μπλουζ για να δημιουργήσουν σχεδόν όλα τα άλμπουμ τους, οι Stones εξαιρετικά σπάνια έχουν κατηγορηθεί σαν αντιγραφείς, τουλάχιστον λιγότερο και από τους Beatles. Δεν αντέγραφαν, όταν ήθελαν έκαναν επίσημα διασκευές.

To Exile On Main Street είναι από τα άλμπουμ που κερδίζουν στο πέρασμα του χρόνου, όπως πολλά άλλα άλμπουμ τους, τα εντυπωσιακά τραγούδια τους όμως ήταν τόσο επιβλητικά και σημάδεψαν κάθε εποχή που κυκλοφόρησαν, ώστε αδικούν τα άλμπουμ τους.

Ανακαλύψτε την αξία του ακούγοντας το για μία ακόμα φορά, δεν είναι ένα δυο τραγούδια, άντε τρία όπως τα άλμπουμ άλλων συγκροτημάτων, είναι ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ μόνο με κομμάτια που αξίζουν το ενδιαφέρον σας και έγραψαν την ιστορία τους.

Κώστας Ζουγρής

Video Url

 

 

 

 

https://www.popup.gr/