Σιγά τα αβγά!

Σιγά τα αβγά!

Δεν είμαι αυτός που ψωνίζει πια για το σπίτι, εκτός από 2-3 πράγματα, όπως ψάρια γιατί ψάχνω τις προσφορές και μερικά ψιλά μεμονωμένα όταν λείπει κάτι και δεν υπάρχει άλλος στο σπίτι.

Πάω όμως στην λαϊκή γιατί σε συγκεκριμένα πράγματα, αν και είναι πιο ακριβή από τα σούπερ μάρκετ, βρίσκεις πράγματα σε καλύτερη ποιότητα, ειδικά ντομάτες και κολοκύθια.

Αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι η αβυσσαλέα διαφορά στα αβγά τα οποία βρίσκεις στην λαϊκή με 17-20 λεπτά και της ημέρας με 30 λεπτά και στο σούπερ μάρκετ δεν υπάρχουν φτηνότερα από 50 λεπτά, δηλαδή πόσο βγάζουν αυτοί οι άνθρωποι και μιλάμε για πληθωρισμό.

Οι τιμές στα τρόφιμα στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε πολλά προϊόντα από τις υψηλότερες στην Ευρώπη ενώ οι μισθοί βέβαια δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.

Θα μου πεις σιγά τα αβγά κι όμως ένας προσεκτικός αγοραστής μπορεί να γλιτώσει και ένα 15% τσεκάροντας τις τιμές στις διάφορες αλυσίδες.

Ειδικά στα ψάρια η κατάσταση είναι τραγική και αν οι καταναλωτές ήξεραν θα πήγαιναν κάθε φορά στην κεντρική αγορά, αν έχουν βέβαια μεγάλη οικογένεια, γιατί το να πάρεις 1-2 ψάρια εντάξει, πόσο να γλιτώσεις.

Το ψωμί ο ένας το πουλάει 68 λεπτά, ο άλλος 1 ευρώ, μιλάμε για διαφορές που δεν είναι ασήμαντες.

Κώστας Ζουγρής