Ρωσία και ΗΠΑ πουλάνε φόβο σε όλο τον πλανήτη με όχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσία και ΗΠΑ πουλάνε φόβο σε όλο τον πλανήτη με όχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία

Όπου και να ζεις στον πλανήτη είναι δύσκολο να μην σκεφτείς τις επιπτώσεις από έναν ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο μεταξύ αυτών που κατέχουν αυτό το ολέθριο πραγματικά όπλο.

Οι μεγάλες χώρες το έχουν σαν απειλή και οι μικρές για να υπερασπισθούν τα εδάφη τους κόντρα στις ορέξεις αυτών που έχουν θεωρητικά μεγαλύτερη δύναμη λόγω πληθυσμού.

Θα μπορούσε ο πλανήτης να καταργήσει αυτά τα πυρηνικά όπλα; θα μπορούσε να καταργήσει την πυρηνική ενέργεια; όπως δείχνουν τα πράγματα όχι, αλλά αυτό θα είναι αργά ή γρήγορα η αιτία για το τέλος ή την καταστροφή ενός μεγάλου μέρους του πλανήτη που ζούμε γιατί αποκλείεται να μην γίνει κάποιο ατύχημα, μικρό ή μεγάλο στο μέλλον, όπως και να μην μπει στον πειρασμό ένας τρελός να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της χώρας του.

Ο Πούτιν δεν είναι τρελός, αλλά αν ότι έγινε στην Ουκρανία δεν έγινε σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, δεν δείχνει να του βγαίνει σε καλό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είναι πεισματάρης και δεν δείχνει πιθανό το να υποχωρεί, από την άλλη ένας πόλεμος που θα τροφοδοτεί με νεκρούς στα νεκροταφεία της Ουκρανίας, αλλά και φέρετρα με Ρώσους στρατιώτες της Ρωσίας, όσο λιγότεροι σε αριθμό και αν είναι αυτοί, αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο και λογικά ήδη θα υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ρωσική κοινωνία.

Ο σκοπός των Αμερικανών είναι να σπάσουν εντελώς τον τσαμπουκά της Ρωσίας και να την αποθαρρύνουν από ανάλογες επεμβάσεις σε άλλες χώρες, γι' αυτό τροφοδοτούν τους Ουκρανούς με σύγχρονο οπλισμό και μην εκπλαγείτε αν δείτε στο μέλλον την Ουκρανία να πραγματοποιεί επιθέσεις σε Ρωσικό έδαφος, οι Ουκρανοί είναι μαχητές και με σύγχρονα όπλα και εκπαίδευση θα δημιουργήσουν απρόβλεπτες καταστάσεις στους Ρώσους.

Στον τομέα των κυρώσεων όλοι θέλουν να κερδίσουν χρόνο, αν το φθινόπωρο η δύση σταματήσει εντελώς τις αγορές της από την Ρωσία, η Ρωσία απλά θα πεθάνει οικονομικά μέσα σε μερικούς μήνες.

Το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης πυρηνικών όπλων από την Ρωσία, θα έχει σαν συνέπεια πολλούς νεκρούς στην δύση, ίσως και δεκάδες εκατομμύρια, όμως ταυτόχρονα οι μεγάλες πόλεις της Ρωσίας θα εξαφανισθούν από τον χάρτη, όσο τρελός και αν είναι ο Πούτιν, δεν μπορεί να μην το σκέφτεται αυτό και αν δεν το σκέφτεται αυτός, θα το σκέφτονται οι γύρω του.

Καλό θα είναι οι μαφίες Ουκρανίας και Ρωσίας να βρουν μία λύση σύντομα, όχι μόνο για τις χώρες τους, αλλά για όλη την ανθρωπότητα.

ΟΙ Ρώσοι έχουν αυξήσει την επιθετική προπαγάνδα στην δύση μέσω των μέσων που ήταν καταδικασμένα σε εξαφάνιση από την εμπορική τους δραστηριότητα, όπως και με την στρατολόγηση συνταξιούχων απόμαχων της δύσης που έχουν άποψη λόγω της ιστορίας τους και τώρα περνάνε τα Ρώσικα μηνύματα στον δυτικό τύπο.

Αν συνεχισθεί η πίεση από τους Ρώσους και οι απειλές, οι Αμερικανοί θα βάλουν την Κίνα, την οποία πιστεύω ότι ελέγχουν απόλυτα, όπως ελέγχουν και όλο τον πλανήτη, να πάρει ανοικτά θέση κατά της Ρωσίας

Σ' αυτή τη φάση οι Ρώσοι δεν μπορούν να απειλήσουν την Αμερική και δεν το κάνουν. Από την άλλη οι Αμερικανοί αφήνουν να μεγαλώνουν οι δυσκολίες για Ευρώπη και Ρωσία, αφού είναι οι μόνες που κερδίζουν.

Κώστας Ζουγρής