Ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων ζει ένα πραγματικό αγώνα επιβίωσης, οι άλλοι μισοί το ζουν τηλεοπτικά με το Survivor

Ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων ζει  ένα πραγματικό αγώνα επιβίωσης, οι άλλοι μισοί το ζουν τηλεοπτικά  με το Survivor

Η ιστορία με την ακρίβεια, την πανδημία και τις επιπτώσεις του πολέμου δεν θίγει βέβαια όλους τους Έλληνες. Υπάρχουν συμπατριώτες μας που από ικανότητα, τύχη, άλλους παράγοντες ή πλούσιους συγγενείς καταφέρνουν να περνούν ανώδυνα τις επιπτώσεις της ακρίβειας και τον πληθωρισμό που ξεπέρασε τον Απρίλιο το 9%.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ζουν βέβαια το δικό τους παραμύθι, ο καθένας από την δική του πλευρά. Ο Μητσοτάκης και η παρέα του δανείζονται συνέχεια χρήματα, αυξάνουν το δημόσιο χρέος και προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά και η Ελλάδα είναι σήμερα ένας παράδεισος, χωρίς κορονοϊό, αυτοί που πεθαίνουν κάθε μέρα, είχαν όλοι υποκείμενα νοσήματα, πίεση, αλλεργίες της άνοιξης, έντονο βήχα και όλα όσα κουβαλάει όποιος είναι πάνω από 70 ετών. Στο θέμα της ενέργειας δεν δείχνει να μπορεί να κάνει και πολλά, ποιος μπορεί να τα βάλει με τους οικονομικούς κολοσσούς που έχουν κάνει την ενέργεια χρηματιστηριακό παιχνίδι

Από την άλλη ο Τσίπρας και η παρέα του αλωνίζουν τα ΜΜΕ να μας πείσουν ότι αυτοί, κόντρα στην διεθνή συγκυρία, έχουν λύση για όλα και μόλις φύγει ο Μητσοτάκης και τους εμπιστευτούμε, θα πατήσουν το κουμπί και αυτό είναι, έγινε το θαύμα.

Ειδικά στο θέμα της ενέργειας έχουν και εμπειρία αφού επί της διακυβέρνησης τους άρχισε αυτό που θέλουν τώρα να καταργήσουν, δεν μας λένε βέβαια γιατί δεν το κατάργησαν όταν ήταν κυβέρνηση, ούτε πώς θα καταφέρουν να αλλάξουν υποχρεώσεις που αφορούν όλη την Ευρώπη.

Έχουμε βαρεθεί να μας κοροϊδεύουν όλοι.

Ποια είναι η λύση; αυτό θα μας το πει ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, εμείς είμαστε απλοί πολίτες δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα, αυτοί πληρώνονται γι' αυτό που κάνουν και το έχουν επιλέξει, αν δεν τα καταφέρνουν, αυτό σημαίνει ότι πληρώνονται άδικα.

Κώστας Ζουγρής