Στο τσούμπο τσάμπο χορεύουνε μάμπο, κανείς δεν θέλει να πληρώνει σε μαγικές χώρες όπως η Ελλάδα

Στο τσούμπο τσάμπο χορεύουνε μάμπο, κανείς δεν θέλει να πληρώνει σε μαγικές χώρες όπως η Ελλάδα

Ήταν ένα τραγούδι από την δεκαετία του '50 νομίζω με το οποίο χαρακτηρίζαμε το τζάμπα.

Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτοί που κινούν τα οικονομικά νήματα στον πλανήτη, έχουν τον απόλυτο έλεγχο και θα μαζεύουν το χρήμα με διάφορους τρόπους οι οποίοι θα εναλλάσσονται.

Τώρα είναι η σειρά του φυσικού αερίου του οποίου εντέχνως, όπως σε ότι έχει σχέση με χρήμα, έχουν ανεβάσει στα ύψη, μέχρι χθες ήταν τα κρυπτονομίσματα, το πετρέλαιο, το δολάριο, το σιτάρι, ο χαλκός, το νικέλιο κλπ, για όλα γίνονται παιχνίδια και ανεβοκατεβαίνουν οι τιμές για να βγάζουν χρήματα οι επιτήδειοι.

Οι ισορροπίες που προσπαθούν να κρατήσουν οι κυβερνήσεις μας χωρίς να αποφασίζουν να εφαρμόσουν τα ενδεδειγμένα μέτρα όχι μόνο από την αρχή της κρίσης, αλλά από την δεκαετία του '80, βυθίζει όλο και πιο βαθιά την χώρα στο χρέος.

Μια νέα χρεοκοπία, πιο σκληρή αυτή τη φορά δεν είναι απίθανο να εμφανισθεί μέσα στην δεκαετία που διανύουμε.

Θα είχε ενδιαφέρον τα Ελληνικά ΜΜΕ να έκαναν μία έρευνα για το πώς ζουν σήμερα οι επιχειρηματίες που βάρεσαν χοντρά κανόνια αφήνοντας πολλά χρέη στην αγορά, κανείς δεν θα το κάνει όμως, αφού όλοι υπηρετούν το λεγόμενο σύστημα και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι τα αφεντικά αμέτοχα.

Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης μοιράζουν συνέχεια επιδόματα, τα οποία για να τα καλύψουν δανείζονται πια με υψηλά επιτόκια και όταν θα φτάσει η στιγμή να εξοφληθούν, όπως όλοι θα σφυρίζει αμέριμνα.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίζει, δεν έχει καμία διάθεση να τα βάλει με τις διάφορες συντεχνίες και μάλλον προτιμά να παραδώσει την εξουσία παρά να συγκρουσθεί με όσους δεν θέλουν να χαλάσει η 'μανέστρα'.

Από την άλλη η αντιπολίτευση πιέζει για όλο και περισσότερες παροχές, ενώ όλος ο κόσμος έχει αντιληφθεί την κατάσταση και δηλώνει αδυναμία πληρωμής στις φορολογικές υποχρεώσεις, στο ρεύμα, σε όλα.

Μα θα τους αφήσετε χωρίς ρεύμα; λένε αυτοί οι οποίοι υπέγραψαν να γίνει ιδιωτική η ΔΕΗ και επί των ημερών τους καθιερώθηκε η ρήτρα σχέσης με το Φυσικό αέριο που οδηγεί τις τιμές στα ύψη, τα ίδια έλεγαν και για τα δάνεια και μόλις τους τα κούρεψαν άρχισαν να ζητούν κι άλλο κούρεμα ή διαγραφή τους.

Πρέπει βέβαια κάποιος να τα πληρώσει αυτά τα χρήματα και σίγουρα δεν θα τα πληρώσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ, θα τα πληρώσουν τα αιώνια θύματα οι μισθωτοί οι οποίοι δεν μπορούν να αντιδράσουν

Βασικά κανείς δεν θέλει να πληρώνει, κανείς δεν θέλει να τηρούνται οι νόμοι, κανείς δεν θέλει να κυβερνά ο πολιτικός του αντίπαλος, μια χώρα με τους πιο επαναστατημένους και αντισυστημικούς πολίτες.

Αν δεν κυβερνήσουν αυτοί οι αντισυστημικοί, η επιρροή τους θα αυξάνεται συνέχεια, αφού σε όλους αρέσει η αντίδραση και η κριτική σε όποιο κόμμα και αν κυβερνά.

Θα έπρεπε να υπάρχει ένας μηχανισμός που μόλις άρχιζε η λαϊκή δυσαρέσκεια, αυτομάτως την διακυβέρνηση να αναλάμβαναν όσοι κατηγορούσαν την κυβέρνηση και αν δεν τα κατάφερναν, πάλι να άλλαζαν.

Όνειρα κάνω ε... και φασιστικές σκέψεις, αφού όποιος δεν συμφωνεί με αυτά που πιστεύουμε είναι βέβαια φασ΄σιτας, η λέξη της μόδας για να χαρακτηρίζουμε τους υποτιθέμενους αντιπάλους μας

Κώστας Ζουγρής