Iggy Pop ένα μουσικό ξωτικό που έγινε 75 ετών

Iggy Pop ένα μουσικό ξωτικό που έγινε 75 ετών

Ο κόσμος της μουσικής πάντα κρύβει μυστικά που οι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να αποκρυπτογραφήσουν στην πρώτη επαφή μαζί τους.

Ο Iggy Pop από μικρός παραμένει ένα από αυτά που μόνο όσοι έχουν ζήσει πολύ κοντά του μπορούν να καταλάβουν μέχρι ένα βαθμό,

Δύσκολα παιδικά χρόνια, ζωή σε τροχόσπιτα δεν βοηθούν ιδιαίτερα στο να αποκτήσει κάποιος μια θέση σε αυτό που ονομάζουν οι άνθρωποι υψηλή κοινωνία.

Ο Iggy πάντα ήταν παιδί του λαού και οι περισσότερες δισκογραφικές εταιρείες δεν έπιαναν εύκολα τα μηνύματα των δίσκων του με συνέπεια πολλά από τα τραγούδια του με τους Stooges, αλλά και στην προσωπική του καριέρα να γίνονται γνωστά αρκετά χρόνια αργότερα από την ηχογράφηση τους.

O Iggy στο πρόσωπο του Bowie βρήκε την αδελφή ψυχή και πέρασαν μαζί μία περίοδο η οποία ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και για τους δύο, πιο κερδισμένος βέβαια βγήκε ο David ο οποίος δεν είχε άγνοια από τις ουσίες που από τύχη μάλλον δεν τους στοίχησαν την ζωή τους σε νεαρή ηλικία.

Η καταγωγή του Iggy είναι από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, γι' αυτό έχει και έναν μόνιμο έρωτα για την Ευρώπη την οποία δεν μπορεί να αποχωριστεί.

Η Αμερική τον έχει γεμίσει με αμέτρητα μουσικά ακούσματα από τις αρχές της δεκαετίας του '60 και τους πρώτους ήχους που μέσα από το garage rock έβαζαν τις βάσεις για την έκρηξη του πανκ στο οποίο το συγκρότημα του οι Stooges έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

O Iggy έχει ένα τρόπο να σαγηνεύει τους ανθρώπους και ο τρόπος που μιλάει σε ταξιδεύει σε άγνωστους κόσμους. Αυτό το συναίσθημα ένοιωθαν όσοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του.

Κώστας Ζουγρής