Ποιες λύσεις έχει ο ψηφοφόρος των μελλοντικών εκλογών

Ποιες λύσεις έχει ο ψηφοφόρος των μελλοντικών εκλογών

Είναι πραγματικά σκληρό, αλλά αυτή τη φορά δεν δείχνει να υπάρχει λύση που θα μπορούσε να ικανοποιήσει την πλειοψηφία.

Η επανεκλογή της ΝΔ δεν θα αλλάξει βέβαια τίποτα προς το καλύτερο αφού η σημερινή κυβέρνηση έκανε μερικά πράγματα αλλά είναι διστακτική στο να εφαρμόσει ακόμα και αυτά που ψηφίζει και συνέχεια υπαναχωρεί από τις θέσεις της.

Η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δείχνει πια να μην είναι αδύνατη, όμως δεν θα ικανοποιούσε παρά μόνο τους φίλους του οι οποίοι δεν θα έλεγα ότι είναι αδύνατο να υιοθετήσουν εκδικητικές θέσεις αφού οι οπαδοί του πιστεύουν ότι η εξουσία τους ανήκει.

Το ΚΙΝΑΛ ότι και να κάνει κουβαλάει τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και ποτέ δεν θα γίνει ξανά πρώτο κόμμα, συντηρείτε εδώ και χρόνια με μηχανήματα υποστήριξης. Εντάξει θα σημειώσει άνοδο και τι έγινε, πόσο θα πάει, 17, και αν θέλετε 18%, πιο πάνω θα αρχίσουν οι ζαλάδες.

Είδατε τι είπε ο Ανδρουλάκης, δεν θα στηρίξουμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, τι σημαίνει αυτό; δεν απέκλεισε την στήριξη της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των αρχηγών τους. Τι σημαίνει αυτό; εκλογές κάθε μήνα μέχρι τελικής πτώσης της χώρας.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με διάφορα κόμματα; δείχνει εφικτό, αν μαζέψει αριστερά και δεξιά κόμματα, όμως θα είναι ισχυρή μια τέτοια κυβέρνηση με τόσα προβλήματα;

Το ίδιο θα γίνει και με μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ με διάφορα κόμματα, γενικά τα βλέπω πολύ μαύρα, το πιο σίγουρο μοιάζει μια κυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε πολύ πλάκα να γίνει και θα ήταν καλή λύση, αλλά δεν θα το δεχτούν βουλευτές και από τα δύο κόμματα.

Ας δεχτούμε ότι δεν θα γίνουν εκλογές το καλοκαίρι και θα γίνουν του χρόνου, αν γίνει αυτό ο Μητσοτάκης θα ξεβρακώσει εντελώς την χώρα, τον έχει πιάσει μανία παροχών, ενώ στην ουσία δεν δίνει τίποτα. Λύση θα ήταν να κάνει τους μισθούς 1200 ευρώ, τότε θα δουλεύανε τα πάντα ρολόι, όμως αν το κάνει, που δεν μπορεί, θα πέσει την άλλη μέρα, ας περιμένουμε τις εξελίξεις, τουλάχιστον να μην μας βρει τίποτα χειρότερο, γιατί φως δεν φαίνεται πουθενά, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Κώστας Ζουγρής