Ποιοι γρίφοι ζητούν λύση στις εκλογές που όλα δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν τον Ιούνιο

Ποιοι γρίφοι ζητούν λύση στις εκλογές που όλα δείχνουν ότι μπορεί να  γίνουν τον Ιούνιο

Η διαφορά μεταξύ των 2 πρώτων κομμάτων δείχνει να μικραίνει, συνεπώς και τα δύο, θεωρητικά θα μπορούν να κάνουν κυβέρνηση μετά την εκλογική αναμέτρηση με συνεργασίες.

Η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργασθεί με το ΚΙΝΑΛ και τα μικρά δεξιά σχήματα που θα προκύψουν, ίσως και με τον ΣΥΡΙΖΑ αν πιέσουν κάποιοι, το ΚΙΝΑΛ όμως αν συνεργασθεί με την ΝΔ θα σημάνει ενδεχομένως πρόωρα το τέλος του Ανδρουλάκη σαν αρχηγού, εκτός και αν τον κάνει πρωθυπουργό η ΝΔ ή γενικά δώσει στο ΚΙΝΑΛ την πρωθυπουργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργασθεί με το ΚΙΝΑΛ το οποίο όμως είναι απίθανο να δεχθεί σαν πρωθυπουργό τον Τσίπρα, θα θέλει κάποιον δικό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να συνεργασθεί με όλα τα άλλα κόμματα δεξιά και αριστερά, έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς και τώρα η δίψα για επιστροφή στην εξουσία είναι μεγάλη.

Όμως ό,τι και να γίνει, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι η πρώτη φορά που θα παραλάβει καμένη γη με όλη την σημασία της λέξης, η ΝΔ αυξάνει συνέχεια τις παροχές, εξαφανίζει πανδημίες, θα κάνει τα πάντα για να απαλύνει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως από παγκόσμιους παράγοντες, τον Έλληνα όμως δεν τον ενδιαφέρουν αυτά, μπορεί οι ανεμβολίαστοι να αρχίσουν να ζητούν και αποζημιώσεις τώρα, ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ με 40 βουλευτές του ζητά να μετατραπούν τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο, σε Ευρώ και αν βέβαια ξαφνικά πέσει εντυπωσιακά το Φράγκο θα ζητά το αντίθετο, πάντα θα υπάρχουν κορόιδα μισθωτών που θα πληρώνουν τα λάθη, τις ατυχίες ή και τις λαμογιές των άλλων επιχειρηματιών που χρεωκοπούν και ζουν μετά σαν μεγιστάνες στα Κανάρια νησιά ή την Φλώριντα και βέβαια πάντα θα υπάρχουν κόμματα που ψάχνουν ψηφοφόρους.

Η διαφορά όμως είναι ότι αυτή τη φορά δύσκολα θα υπάρχει η κάλυψη της ΕΕ και η χώρα θα περάσει πολύ άσχημα, όποιος και αν εκλεγεί, μπορεί αυτό να είναι και το σχέδιο για να λυθούν μερικά προβλήματα-απαιτήσεις των γειτόνων μας, τι να κάνουμε ο διχασμός έχει και τις συνέπειες του.

Κώστας Ζουγρής.