Όχι μόνο η πολιτική, γενικά η ζωή όταν μεγαλώνουμε μας κλέβει την νεανική αθωότητα

Όχι μόνο η πολιτική, γενικά η ζωή όταν μεγαλώνουμε μας κλέβει την νεανική αθωότητα

Κάθε μέρα διαφωνώ με φίλους οι οποίοι μου παραπονούνται ότι αφού δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα γιατί επιμένω σε θέσεις που είναι σωστές αλλά ενδεχομένως έρχονται σε αντίθεση με ένα σημαντικό κομμάτι από αυτούς που μας παρακολουθούν.

Μου λένε ότι δεν αλλάζει ο κόσμος, ότι και να γράψω και ξέρω ότι έχουν δίκιο, όμως δεν μπορώ να συμβιβαστώ με μία πραγματικότητα η οποία με μειώνει σαν άνθρωπο και έρχεται σε κόντρα με τα πιστεύω μου.

Επιμένω πως όταν γράφω οτιδήποτε, ποτέ κανείς δεν γράφει Ζουγρή αυτά που γράφεις δεν είναι σωστά γι' αυτό και γι' αυτό και δεν είναι το ότι γράφω είναι σωστό, μπορεί κι εγώ όπως όλοι μας να είμαι λάθος σε κάτι, αλίμονο, όμως η πρόθεση μου δεν είναι να επιβάλλω στους άλλους αυτό που θέλω εγώ,, αλλά απλά λέω την γνώμη μου όπως έχουν όλοι δικαίωμα να την λένε.

Τι μου γράφουν, μείνε στην μουσική, όμως ελάχιστοι ενδιαφέρονται πια για την μουσική, γράφω κάτι και ξέρω ότι δύσκολα θα προκαλέσει ενδιαφέρον, όσο σημαντικό κι αν είναι.

Άλλοι μας προσάπτουν την λίστα Πέτσα, εννοώντας ότι έχουμε κυβερνητική βοήθεια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, ναι ο Πέτσας έχει δηλώσει στη τηλεόραση φανατικός ακροατή ςτης εκπομπής, τότε όμως ήταν ένας αθώος νέος ο οποίος δεν είχε σχέση με την πολιτική, τώρα σιγά μην ασχοληθεί μαζί μας, θα μας θυμηθεί όταν θα γεράσει και θα θυμάται τις μουσικές του αναμνήσεις όταν θα έχει φύγει από την πολιτική.

Το ίδιο συμβαίνει με όλους τους πολιτικούς, όλοι μας άκουγαν αλλά κανείς δεν θα μας βοηθήσει σήμερα αφού δεν έχουμε σχέση με το κόμμα του.

Και παλεύω να σώσω τον κόσμο, χαλάω την υγεία μου, στερούμε εδώ και δεκαετίες την οικογένεια μου και τι μου λένε, άλλοι ότι είμαι δεξιός, άλλοι αριστερός, άλλοι ότι τα παίρνω από τον Σαββόπουλο και από όσους κατά καιρούς υπερασπίζομαι, ενώ στην πραγματικότητα υπερασπίζομαι το Ελληνικό τραγούδι, τι με νοιάζουν οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, είναι δικαίωμα του, τι θα κάνουμε, θα σκοτώσουμε τους δεξιούς ή τους αριστερούς, για όνομα του θεού, δεν βλέπετε τι συμβαίνει στον πλανήτη.

Με κατηγορούν ότι παίρνω θέση στην πανδημία, δεν έχουν όμως επαφή με την πραγματικότητα, κάθε μέρα πεθαίνει κόσμος και αρρωσταίνουν, για διαβάστε τι γίνετε στην Κίνα με τα lockdown ο κίνδυνος πάντα υπάρχει και δεν ξέρουμε πότε θα φύγει.

Δεν θέλετε να στηρίξετε, μη στηρίζετε, όχι όμως να γράφετε ' και ζητάς και βοήθεια', είναι τόσο αστείο, να αδιαφορείτε στην ουσία για την μουσική και να μας κατηγορείτε την στιγμή που όλη η ζωή μας είναι αφιερωμένη σε εσάς κι εγώ και ο Πετρίδης δουλεύουμε όλη την ημέρα για να σας ευχαριστούμε και να σας ενημερώνουμε, ή τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση μας, δεν κάνουμε τίποτα άλλο εδώ και χρόνια, από παιδιά. Αυτό μπορεί να τελειώσει από στιγμή σε στιγμή, αφήστε τις κακίες στην άκρη, η ζωή είναι μικρή.

Κώστας Ζουγρής