Ένα μπέρδεμα είναι πια η πολιτική σε διεθνές επίπεδο

Ένα μπέρδεμα είναι πια η πολιτική σε διεθνές επίπεδο

Στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται πολύ άσχημα για την Λεπέν με εκφράσεις ίσως χειρότερες και από αυτές που χρησιμοποιούσαν για τον Τραμπ πριν την εκλογή του και μετά αναγκάσθηκαν να κάνουν αυτά που έκαναν.

Ένα κόμμα εξουσίας πρέπει να προσέχει τις εκφράσεις του γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στην Γαλλία και οι προσωπικές εκτιμήσεις μπορεί στο μέλλον να κάνουν ζημιά στην χώρα.

Άλλωστε στην ουσία τους ενώνει η συμπάθεια τους για τον Πούτιν.

Δεν είναι βέβαια το 47% το λιγότερο των Γάλλων που θα ψηφίσουν την Λεπέν φασίστες όπως φωνάζουν γι' αυτήν μερικοί στην ουσία νέοι πολιτικοί, όπως είναι αρκετοί του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η σημερινή συμπεριφορά των Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη είναι ακροδεξιά όπως το παρελθόν τους.

Με την ίδια λογική δεν είναι λίγοι από αυτό το κόμμα που σαν νέοι είχαν σχέση με ακραίες καταστάσεις, εκτός και αν πιστεύουμε ότι τα αριστερά άκρα είναι οι καλοί και τα δεξιά οι κακοί.

Ο διχασμός δεν κάνει καλό στην χώρα, η διεθνής κατάσταση είναι εύθραυστη και πολύπλοκη, ο διχασμός θα δημιουργήσει δεξιά κόμματα που δεν ξέρουμε το μέγεθος της απήχησης που θα έχουν στους Έλληνες οι οποίοι δεν είναι εδώ και χρόνια και τόσο φανατικοί στα πολιτικά τους πιστεύω, το βασικό κόμμα τους είναι πάντα το ΟΦΑ.

Κώστας Ζουγρής