Επιστημονική φαντασία; ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διεκδικήσει το 62% που τον στήριξε στο δημοψήφισμα

Επιστημονική φαντασία; ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διεκδικήσει το 62% που τον στήριξε στο δημοψήφισμα

Είναι ίσως μία αιρετική άποψη, αλλά στην ουσία βλέπουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου είναι εναντίον της δύσης, η οποία φαινομενικά τουλάχιστον δεν είναι στις προτιμήσεις των αριστερών, αλλά και πολλών δεξιών, πολλοί είναι εναντίον των εμβολίων και ας τα έκαναν σαν αναγκαίο κακό, ακόμα περισσότεροι είναι υπέρ του Πούτιν, με το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη να τον υποστηρίζει, είναι και η ακρίβεια για την οποία οι περισσότεροι θεωρούν σαν υπεύθυνο τον Μητσοτάκη, όπως και την πανδημία, συνεπώς όσο περνάει ο καιρός οι εκλογές μπορεί να γίνουν ντέρμπυ, το τι θα κάνει μετά όποιος και αν εκλεγεί δεν έχει σημασία, μετά από τη απομάκρυνση από τα ταμεία τα λάθη δεν αναγνωρίζονται. Αυτός ο κόσμος υιοθέτησε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα του 2015 και του έδωσε 62%.

Η φθορά του Τσίπρα είναι σημαντική βέβαια, αλλά και ο Μητσοτάκης δέχεται τόσα πυρά, ειδικά στο διαδίκτυο, που δεν μπορεί να μείνει αλώβητος.

Η αγορά πάντως είναι τέζα, δεν κινείται τίποτα, όλοι αυξάνουν τις τιμές και όταν μετά θα κλείσουν γιατί δεν θα έχουν δουλειά, θα ζητούν ενίσχυση από το κράτος. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους λέει ότι δεν άφησε τίποτα η ΝΔ και αν βγει η ΝΔ δεν θα μπορεί βέβαια να πάρει άλλα από την ΕΕ.

Τα επόμενα χρόνια θα είναι δραματικά και θα νοσταλγούμε τα προηγούμενα 10 χρόνια, αν δεν μπούμε και σε καμία περιπέτεια με τους γείτονες, αν βγει και η Λεπέν, άστα.

Κώστας Ζουγρής