47 χρόνια από τις 4 στις 5

47 χρόνια από τις 4 στις 5

Πριν από μερικές μέρες, στις 29 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 47 χρόνια από την πρώτη μέρα που πήρε το μικρόφωνο στην ΕΡΤ ο Γιάννης Πετρίδης και εδώ και αρκετά χρόνια ήταν η πρώτη φορά που δεν το θυμήθηκα για να κάνω αναφορά, αν και το είχα σκεφτεί μέσα στον Μάρτιο.

Ο πολιτικός φανατισμός που τώρα εκτός από τους Τσίπρα-Μητσοτάκη έχει επεκταθεί και σ' αυτούς που συμπαθούν τον Πούτιν και έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του δυστυχώς δημιουργεί μαζί με την πανδημία και βέβαια την ακρίβεια, ένα εκρηκτικό μείγμα που απομακρύνει τον κόσμο από την μουσική και κάνει πολλούς να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα για θέματα που απασχολούν όλο τον πλανήτη.

Δικαίωμα τους είναι βέβαια να πιστεύουν κάποιοι ότι για όλα αυτά υπεύθυνος είναι ο Μητσοτάκης και μία άμεση αλλαγή της κυβέρνησης θα επαναφέρει την Ελλάδα στα επίπεδα που ήταν πριν από το 2009, γιατί δεν νομίζω να νοσταλγούν και πολλοί το πιο κοντινό παρελθόν, εκτός από αυτούς που βολεύτηκαν, όπως άλλωστε βολεύονται πολλοί με κάθε αλλαγή κυβέρνησης.

Η εκπομπή άρχισε με στόχο να σας ενημερώνει και να κάνει πιο ευχάριστα τα απογεύματα σας και αυτό προσπαθεί να κάνει ο Πετρίδης μέχρι σήμερα και εγώ, τώρα πια σαν ακροατής, το απολαμβάνω με κάθε ευκαιρία γιατί νομίζω ότι εκτός από όλα τα άλλα, κάθε μέρα ο Γιάννης αποκαλύπτει και κάτι καινούργιο από όλα τα είδη της μουσικής.

Πέρασα κι εγώ 40 περίπου χρόνια από τα απογεύματα της ζωής μου σ' αυτά τα στούντιο και όπως και τότε παραμένω, όπως πιστεύω, το αλεξικέραυνο που τραβάει αρκετές από τις δύσκολες στιγμές, κυρίως γιατί θέλω να έχω άποψη σε όλα και με την δημιουργία του site δίνω την ευκαιρία σε μερικούς να εκτονωθούν, ανάγκη που πάντα υπάρχει βέβαια σε όλους τους ανθρώπους, αλλά τώρα το διαδίκτυο δίνει πιο πολλές ευκαιρίες.

Παρά τις δυσκολίες όμως, αισθάνομαι ευγνώμων για όσα έχω περάσει κοντά σας ζώντας ένα πραγματικό παραμύθι, έστω και όπως ίσως πιστεύουν πολλοί από το παρασκήνιο.

Τώρα πια το παιχνίδι έχει χάσει μέρος της αθωότητας του, πέφτει αρκετό χρήμα σε όσους ξέρουν να το προσελκύουν και γινόμαστε μερικές φορές στόχος αυτών που πιστεύουν ότι μας βοηθάει ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, ο Πέτσας και όποιος μπορούν να φαντασθούν, ενώ στην πραγματικότητα κανείς πολιτικός δεν δίνει δεκάρα για μας όπως και πολλοί επισκέπτες μας οι οποίοι ξέρουν μόνο να γράφουν ' και ζητάτε και βοήθεια'.

Εγώ με όσα χρήματα μου περισσεύουν στηρίζω το site γιατί δυστυχώς δεν φτάνουν για να βελτιώσω την ζωή των παιδιών μου, αλλά καλύπτουν μερικές από τις ανάγκες της σελίδας που σύντομα θα έχει νέα μορφή.

Κώστας Ζουγρής