Οι Έλληνες έδωσαν το όνομα στην Ευρώπη αλλά είναι ο λαός που αγαπάει λιγότερο την δύση

Οι Έλληνες έδωσαν το όνομα στην Ευρώπη αλλά είναι ο λαός που αγαπάει λιγότερο την δύση

Σε αρκετά δημοψηφίσματα οι Έλληνες όλων των πολιτικών αποχρώσεων δείχνουν φανερά με κάθε ευκαιρία τα αντιευρωπαϊκά και φιλορωσικά συναισθήματα τους, όμως όσοι έχουν την δυνατότητα στην Ευρώπη στέλνουν τα χρήματα τους, στην Ευρώπη ταξιδεύουν για την ψυχαγωγία τους και την Ρωσία την έχουν περίπου όπως κάποτε είχαν την θρησκεία, ίσως επειδή πιστεύουν ότι οι καλοί Ρώσοι θα μας σώσουν από τους κακούς Αμερικάνους και θα μας προστατέψουν από ενδεχόμενο κίνδυνο σε κάποιο πρόβλημα με τους γείτονες.

Για το ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι είναι ένας κακός οργανισμός ο οποίος επεμβαίνει και σκοτώνει τους καλούς σε αντίθεση με τους Ρώσους οι οποίοι σκοτώνουν τους κακούς.

Όμως τις περισσότερες, αν όχι όλες τις επεμβάσεις του το ΝΑΤΟ τις κάνει για να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από δικτάτορες τύπου Μιλόσεβιτς, Σαντάμ, Καντάφι, ενώ την Συρία την οποία βάζουν στο ίδιο καζάνι μερικοί την έχει αναλάβει η Ρωσία η οποία μαζί με την Τουρκία την έχουν κάνει ερείπια.

Αφγανιστάν και Βιετ Ναμ είναι δύο χώρες στις οποίες δεν έχει ανάμειξη το ΝΑΤΟ και πριν από τους Αμερικανούς, την ίδια δουλειά είχαν αναλάβει οι Ρώσοι.

Αν υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα δεν θα μας σώσει βέβαια η Ρωσία η οποία δεν καταδέχτηκε να δώσει μερικά δις στον Λαφαζάνη όταν την επισκέφτηκε θέλοντας αυτός και το τότε κόμμα του να ξεφύγουν από την κακιά Ευρώπη.

Ήταν η δεύτερη φορά που εδώ και 80 σχεδόν χρόνια μερικοί πίστεψαν στην αγάπη της Ρωσίας, την τρίτη, αν δοθεί αυτή η τρίτη ευκαιρία, ποιος ξέρει μπορεί να μας δεχθεί και να γλιτώσουν αυτοί που δεν αγαπούν την δύση.

Όλα τα κόμματα, αριστερά δεξιά στην ουσία είναι υπέρ της Ρωσίας, άσχετα του αν πετάνε μερικές κορώνες για την ειρήνη, προχθές στην εκπομπή που έκανε το Μουσικό Κουτί για την Ουκρανία, οι 80 στους 100 καλλιτέχνες δεν ανέφεραν καν την λέξη Ουκρανία, ενώ ελάχιστοι μίλησαν για εισβολή.

Κώστας Ζουγρής