Sharon Sheeley, το 'κορίτσι' του Eddie Cochran το 1958 ήταν η νεότερη γυναίκα που έγραψε ποτέ ένα Νο 1

Sharon Sheeley, το 'κορίτσι' του Eddie Cochran  το 1958 ήταν η νεότερη γυναίκα που έγραψε ποτέ ένα Νο 1

Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας στην χώρα μας που να γνωρίζει ποια ήταν η Sharon Sheeley, όμως έχει παίξει τον ρόλο της στην ιστορία της μουσικής και αξίζει να την γνωρίσουμε.

Ήταν το κορίτσι του Eddie Cochran όταν αυτός σκοτώθηκε το 1962, επέβαινε στο ίδιο ταξί, αλλά αυτή επέζησε της σύγκρουσης και πέθανε σε ηλικία 62 ετών το 2002.

Γεννήθηκε στο Newport και όπως πολλά από τα κορίτσια της ηλικίας της πήγε στα 18 της στο Χόλυγουντ για να γίνει σταρ και να γράψει τραγούδια.

Το 1958 έγινε η νεότερη γυναίκα που έγραψε ένα τραγούδι Νο 1. το Poor Little Fool που ήταν το πρώτο Νο 1 για τον Ricky Nelson και το πρώτο Νο 1 για την νέα τότε έκδοση του Hot 100 του Billboard.

H σχέση της με τον Cochran οδήγησε στο να γράψει γι' αυτόν το Love Again και μαζί με τον αδελφό του Eddie Cochran, Bobby το Somethin' Else το 1959.

Το 1960 πήγε στην Αγγλία για να συναντήσει τους Eddie Cochran και Gene Vincent .και ηχογράφησε η ίδια το Homework.

Στις 16 Απριλίου του 1960 το ταξί στο οποίο επέβαινε αυτή μαζί με τους Gene Vincent και Eddie Cochran έπεσε πάνω σε μία κολώνα με συνέπεια τον τραυματισμό τους, ο Cochran πέθανε την επόμενη μέρα.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ μετά το ατύχημα, έγραψε το 1960 το Dum Dum μαζί με την Jackie DeShannon, όπως και το Heart In Hand για την Brenda Lee και το He's The Great Imposter για τους Fleetwoods.

Έγραψε και το Breakaway που ήταν δεύτερη πλευρά για μία επιτυχία της Irma Thοmas και το διασκεύασε στην δεκαετία του '80 η Tracey Ullman και το έκανε Νο 4 στην Αγγλία.

To 2000 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τραγούδια που είχε ηχογραφήσει τότε με άγνωστους μουσικούς όπως οι Glen Campbell, Delaney Bramlett, Leon Russell, David Gates των Bread, Hal Blaine και Herb Alpert.

Kώστας Ζουγρής