Αφελείς όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα έχει ασυλία στην περιοχή μας, αυτό που γίνεται στην Ουκρανία, μπορεί να γίνει παντού στην περιοχή μας

Αφελείς όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα έχει ασυλία στην περιοχή μας, αυτό που γίνεται στην Ουκρανία, μπορεί να γίνει παντού στην περιοχή μας

Ανήκω στην πιο τυχερή γενιά αφού δεν γνώρισε για μια ολόκληρη ζωή την φρίκη του πολέμου. Τον μισώ και πάω απ' όλα τον φοβάμαι τον πόλεμο, πιο πολύ και από τον θάνατο για τον οποίο αδιαφορώ, αφού είναι κάτι που δεν θα το νιώσω, αφού θα είναι το τέλος.

Ο πόλεμος όμως ενώ στην ουσία σημαίνει θάνατος, είναι μία μόνιμη κατάσταση από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις, σαν να περιμένεις να σε εκτελέσουν το πρωί.

Έτσι ζουν εδώ και 23 μέρες οι Ουκρανοί, αλλά και οι Ρώσοι στρατιώτες που όμως είναι επαγγελματίες και έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής, οι Ουκρανοί όμως όχι.

Διαβάζω τις ηλίθιες φανατικές τοποθετήσεις κυρίως αυτών που είναι υπέρ του Πούτιν πιστεύοντας ότι εκπροσωπεί την Ρωσία των παιδικών τους ονείρων που ήταν το αντίπαλο δέος στην 'κακιά' Αμερική την οποία όμως όλοι σχεδόν οι Έλληνες έχουν σαν όνειρο να επισκεφθούν, εκτός βέβαια των κάποιας ηλικίας φανατικών ενός κόμματος που όμως καταφέρνει να είναι στο είδος του ίσως το πιο δυνατό στον δυτικό κόσμο.

Αυτοί που πιστεύουν ότι άμυνα είναι το να έλθω στο σπίτι σου και να σου το γκρεμίσω επειδή είπες ότι 'αγαπάς άλλον/η' τότε ναι έχει δίκιο ο Πούτιν.

Όμως ό,τι και να κάνει αυτός ο πόλεμος δεν θα βγει σε καλό για τον λαό του ο οποίος ακόμα και αν η Ουκρανία έμπαινε στο ΝΑΤΟ δεν κινδύνευε περισσότερο από πριν. Υπάρχουν κι άλλες χώρες οι οποίες μπορούν να του κάνουν την ζημιά, απλά χρειάζεται ένα στόρυ για να κάνεις επέμβαση σε μία ξένη χώρα.

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να καταλάβει τι ζουν κάθε μέρα αυτοί οι άνθρωποι στην Ουκρανία, δεν είναι ταινία, όπως αυτές που βλέπουμε κάθε βράδυ σχεδόν μόνιμα σε όλα τα κανάλια με την βία να κυριαρχεί, λες και δεν υπάρχουν άλλες ταινίες, σαν να θέλουν να μας κάνουν εμβόλια πολέμου.

Θα με πείτε τρελό και βέβαια έχω την δόση μου, θα ήθελα αυτές οι διαφορές να μπορούσαν πχ να λυθούν με ένα μήνα με μονομαχίες στο ποδόσφαιρο, στις τέχνες, τον κλασικό αθλητισμό με ειδική επιτροπή που θα έβγαζε τον νικητή, ένας πόλεμος, μπορεί και φέτος ή σίγουρα στο μέλλον να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Κώστας Ζουγρής