Τα 3 μεγάλα κόμματα, αργά αλλά σταθερά, ροκανίζουν την μεσαία τάξη και δίνουν ψίχουλα στους χαμηλόμισθους

Τα 3 μεγάλα κόμματα, αργά αλλά σταθερά, ροκανίζουν την μεσαία τάξη και δίνουν ψίχουλα στους χαμηλόμισθους

Θα αναγγείλει νέα μέτρα ενίσχυσης για όσους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην άνοδο του πληθωρισμού, στην αύξηση της τιμής της ενέργειας, στην αύξηση των ενοικίων κοκ.

Στην ουσία όμως αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ροκανίζουν με διάφορους τρόπους τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης.

Σε φτωχοποίηση διαρκείας οδηγούνται αυτοί που κάποτε συντηρούσαν με τα εισοδήματα τους την οικονομία. Ανεβαίνουν οι μισθοί πχ από 600 στα 650., λέμε αύξηση 8% σημαντική σαν ποσοστό, αλλά σε τόσο χαμηλούς μισθούς δεν έχει και σοβαρό αντίκτυπο, άσε που οι αυξήσεις είναι 2-3%, τώρα που θα δώσει μεγάλες αυξήσεις όπως λέει τον Μάιο, να δεις απολύσεις και αυξήσεις στα προϊόντα.

Ο ένας μοιράζει χρήματα σε παράνομους και νόμιμους μετανάστες και αυξάνει το χρέος και ο άλλος τάζει συνέχεια, μάλλον θα πάει στην Ρωσία να ζητήσει λεφτά, ή στην Κίνα.

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, εμένα το εισόδημα μου έχει μειωθεί στο μισό σταδιακά εδώ και 10 χρόνια, ενώ σε όσους γνωρίζω που είχαν σαν αμοιβή αυτά που περίπου παίρνω εγώ τώρα έχει μειωθεί 10. άντε με χίλια ζόρια 15% και έχω σχεδόν 40.000 ένσημα μαζί με της ΕΡΤ που κόλλαγα διπλά και δεν το ήξερα ότι μπορώ να τα αποφύγω, όταν το έμαθα μου επέστρεψαν τα 5 προηγούμενα χρόνια, τα άλλα 30 πήγαν σαν ενίσχυση σ' αυτούς είχαν επιλέξει να μην κολλάνε ένσημα για να παίρνουν στο χέρι πιο πολλά.

Τώρα όλα τα κόμματα τους ενισχύουν, και όχι μόνο στην Ελλάδα, σε πολλές χώρες του κόσμου πολλοί ζουν από τα επιδόματα. Αυτό είναι μία φούσκα που μπορεί να σπάσει και να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα.

Βέβαια σε αγαπημένους κλάδους των κομμάτων οι μειώσεις σπάνια ξεπερνούν σε μείωση το 10%.

Αυτοί που είχαν μικρές επιχειρήσεις, σιγά σιγά έπεσαν στην παγίδα και η μείωση κατανάλωσης σε συνδυασμό με την μετάθεση του κύκλου εργασιών στα mall και άλλες επιχειρήσεις τελείωσαν.

Ακόμα και αυτοί που είχαν κάνει ένα καλό κομπόδεμα, λόγω της καλής σχέσης με τα φορολογικά, τελικά έμειναν στον άσσο και τώρα ζητούν ενίσχυση.

Μπορεί ένας μισθωτός ή συνταξιούχος με μισθό ή σύνταξη 600-1200 ευρώ να πληρώνει νοίκι, τις διάφορες παροχές, τρόφιμα, για αυτοκίνητο δεν το συζητάω.

Το να δώσεις Κύριε Μητσοτάκη και Κύριε Τσίπρα σε έναν μισθωτό των 600 ευρώ, έστω και 1000 δώρο, θα τον βοηθήσει για 1-2 μήνες, όμως δεν θα καλύψει σε μόνιμη βάση τα 400-500 ευρώ νοίκι, το ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Βγήκε προχθές ο αρμόδιος υπουργός και χωρίς ντροπή επικαλέστηκε τον πόλεμο σαν δικαιολογία, μα πριν αρχίσει ο πόλεμος δεν υπήρχε αύξηση σε όλα;

Αυτοί που βγάζουν τα πολλά και τοποθετούν τα χρήματα τους στις τράπεζες αυξάνοντας τις καταθέσεις δεν είναι βέβαια οι μισθωτοί των 500 ευρώ, αλλά οι επιχειρηματίες με τα τεράστια κέρδη οι οποίοι θέλουν αριστούχους σαν προσωπικό των 800 ευρώ.

Στα επόμενα χρόνια οι συντεχνίες και οι 10-20 εταιρείες που ελέγχουν με διάφορα ονόματα την χώρα, θα την οδηγήσουν στην διάλυση.

Εντάξει ο Μητσοτάκης δεν είναι και αποφασισμένος να έλθει σε ρήξη με το κατεστημένο, όπως δεν ήταν και ο Τσίπρας, ο Σαμαράς και όλοι τους.

Και η πικρή αλήθεια είναι ότι σε χώρες όπως η Αγγλία, οι ΗΠΑ η Ελλάδα, το 25% του κόσμου ζει στην φτώχεια, δεν αλλάζει αυτό.

Κώστας Ζουγρής.