Η πολεμική αλητεία θα μπορούσε να σταματήσει μόνο με αρμοδιότητα του ΟΗΕ

Η πολεμική αλητεία θα μπορούσε να σταματήσει μόνο με αρμοδιότητα του ΟΗΕ

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκαν οι άνθρωποι στην γη δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να επιβληθεί ο ένας στον άλλο. Μερικοί μάλιστα, σαν τα ζώα έτρωγαν τους φερόμενους ως εχθρούς τους.

Η εισβολή στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη από ισχυρό κράτος, ούτε θα είναι η τελευταία, απλά το μέγεθος της Ουκρανίας έκανε πιο μεγάλο κρότο από άλλες εισβολές της Ρωσίας στο πρόσφατο παρελθόν.

Την ίδια τακτική ακολουθεί βέβαια και η Αμερική, ενώ παλαιότερα πρωταγωνιστές σε Ασία και Αφρική ήταν Γαλλία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο κλπ

Ο άνθρωπος, όχι μόνο σε κρατικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό, προσπαθεί να επιβληθεί στον θεωρητικά πιο αδύναμο, εδώ το κάνουν οι οπαδοί των ομάδων και δολοφονούν τους αντιπάλους τους.

Είμαστε το χειρότερο ον που ζει στον πλανήτη, γιατί έχουμε, υποτίθεται πιο πολύ μυαλό από τα υπόλοιπα ζώα, κι όμως αυτή την εξυπνάδα την χρησιμοποιούμε συχνά για το κακό.

Οι νόμοι, οι οποίοι σπάνια τηρούνται επακριβώς θα ήταν μία λύση. Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να λύσει αμέσως ανάλογα προβλήματα, όμως οι μεγάλοι τον έχουν ευνουχίσει και τον έχουν προσαρμόσει στα συμφέροντα τους, ουσιαστικά δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Ο κάθε Πούτιν βρίσκει και τα κάνει, όπως ο Ομπάμα, ο Κλίντον ο Μπους και όλοι οι αρχηγοί των μεγάλων κρατών, ένας απλός άνθρωπος θα πέθαινε από την στεναχώρια του για το κακό που θα ήταν αναγκασμένος να κάνει σε απλούς ανθρώπους άλλης χώρας για να εφαρμόσει την πολιτική των συμφερόντων αυτών που ουσιαστικά κυβερνούν.

Αφήσανε τα φάρμακα και στα επόμενα δύο χρόνια θα βγάλουν τρις από τους εξοπλισμούς, αν υπάρχει βέβαια ακόμα ο πλανήτης γιατί η ηλιθιότητα δεν είναι ανίκητη όπως πιστεύουν μερικοί.

Κώστας Ζουγρής