Ένας μοναδικός Γιάννης Πετρίδης που με βάζει να ψάχνω, αλλά τα διαβάζω μόνος μου

Ένας μοναδικός Γιάννης Πετρίδης που με βάζει να ψάχνω, αλλά τα διαβάζω μόνος μου

Χθες ο Γιάννης είδε το 5ο επεισόδιο από την αναφορά στο Andy Warhol's Diaries και με ρώτησε αν θυμάμαι ένα συγκεκριμένο τραγούδι στο οποίο πίστευε ότι έπαιζε πιάνο ο Floyd Cramer. Η ηχογράφηση ήταν από την ταινία, δεν ακουγόταν καλά και δεν το βρήκα, ήταν σίγουρος ότι το έλεγαν Forever και ήταν επιτυχία πριν από 60 περίπου χρόνια. Τότε αρχές '60 δεν νομίζω να άκουγα μουσική, ήμουν πολύ μικρός και δεν είχαμε και ραδιόφωνο σπίτι μου, καμιά φορά πήγαινα σε κανένα γείτονα για να ακούσω κάποια από τις διαφημιστικές εκπομπές.

Τελικά είχε δίκιο, ήταν ο Floyd Cramer o οποίος πριν κάνει προσωπική καριέρα είχε παίξει σε δεκάδες ηχογραφήσεις καλλιτεχνών όπως οι Elvis Presley, Brenda Lee, Patsy Cline, the Browns, Jim Reeves, Eddy Arnold, Roy Orbison, Don Gibson, Everly Brothers. Αυτός παίζει πιάνο στο Heartbreak Hotel του Elvis και στο Νο 1 Are You Lonesome Tonight? Που ήταν αυτό που κράτησε στο Νο 2 το δικό του Last Date που ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία του.

Στο τραγούδι ντραμς παίζει ο Buddy Harman, που έχει παίξει με Elvis Presley, Johnny Cash, Patsy Cline and Simon and Garfunkel σε τραγούδια όπως τα Everly Brothers’ “Bye Bye Love,” Presley’s “Little Sister,” Simon and Garfunkel’s “Boxer” εδώ παίζει κρουστά, Brenda Lee’s “Rockin’ Around the Christmas Tree.”, Roy Orbison ντραμς στο Oh Pretty Woman.

Φωνητικά στους Little Dippers και το τραγούδι Forever που έγινε Νο 9 στις ΗΠΑ και που στην πραγματικότητα ήταν οι Anita Kerr Singers έκανε η χορωδία με τους Delores Dinning, Emily Gilmore, Darrel McCall, Hunshel Wigintin, η Anita Kerr η οποία αν και δεν είχε δικές της επιτυχίες, συμμετείχε σε ηχογραφήσεις των Eddie Arnold, Chet Atkins, Brook Benton, the Browns, Perry Como, Floyd Cramer, Jimmie Davis, Skeeter Davis, LORNE GREENE, Brenda Lee, Roy Orbison, Jim Reeves.

Με το όνομα Anita & The So-And-So’s και το “Joey Baby” (πήγαν στο 91, το 1962).

Μπάσο στο Forever έπαιζε ο Bob Moore που έχει ψηφισθεί σαν ο καλύτερος μπασίστας της κάντρυ και έχει παίξει σε όλες τις ηχογραφήσεις της Patsy Cline και με Elvis Presley, Roy Orbison, Bob Dylan, Marty Robbins, Jerry Lee Lewis, Flatt and Scruggs, Patti Page, Sammy Davis, Jr., Julie Andrews, Andy Williams, Connie Francis, Moby Grape, Wayne Newton, Quincy Jones, Burl Ives, Roger Miller, Johnny Hallyday

Ο ίδιος είχε και ένα τοπ 10 στις ΗΠΑ το 1960 με το Mexico.

Στην ίδια περίοδο, το 1960 το τραγούδι έφτασε στο Νο 83 με τον Billy Walker και το 1964 στο 25 με τον Pete Drake, ενώ το 1969 πήγε στο 79 με τους Mercy που στην αρχική τους μορφή είχαν μεγάλη επιτυχία με το Νο 2 Love Can Make You Happy.

Κώστας Ζουγρής