Noel Gallagher των Oasis, τα παιδιά της εργατικής τάξης δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν κιθάρες και να παίξουν ροκ

Noel Gallagher των Oasis, τα παιδιά της εργατικής τάξης δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν κιθάρες και να παίξουν ροκ

Ο Noel Gallagher πιστεύει ότι το ροκ εν ρολ έχει γίνει επιδίωξη της μεσαίας τάξης, λέγοντας στην Daily Mirror ότι «τα παιδιά της εργατικής τάξης δεν έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν τώρα».

Ο σταρ των Oasis και νυν frontman των High Flying Birds υπολόγισε το αυξανόμενο κόστος, σημειώνοντας ότι «οι κιθάρες είναι ακριβές, δεν υπάρχουν αίθουσες για πρόβες. Όλα έχουν μετατραπεί σε μπαρ κρασιού και διαμερίσματα».

Πρόσθεσε, «Υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές τραγουδοποιοί, πολλές μπάντες μεσαίας τάξης… που φορούν κιθάρες σε αντίθεση με το να τις παίζουν. Αλλά τέσσερις ή πέντε τύποι από την εργατική τάξη δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις κιθάρες».

Όσο για το αν θα υπάρξει άλλη μια μπάντα σαν τους Oasis - ή αν το ροκ εν ρολ θα συνεχίσει να είναι μια μορφή τέχνης - φαινόταν αβέβαιος αν οι νέοι ενδιαφέρονται καν. «Πού είναι τώρα τα 14χρονα στις μπάντες;» αναρωτήθηκε.

Πέρυσι, οι High Flying Birds του Noel Gallagher κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, Back the Way We Came: Vol 1 (2011-2021). Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς μοιράστηκε ένα demo ενός νέου τραγουδιού, «Trying to Find a World That’s Been and Gone: Part 1», το οποίο ενέπνευσε τον αδερφό και αντίπαλο του Liam να γράψει στο Twitter, «Ένας μαλ... μίζερος δισεκατομμυριούχος που φωνάζει»