Φανερή η έλλειψη ενημέρωσης στην μουσική εδώ και χρόνια

Φανερή η έλλειψη ενημέρωσης στην μουσική εδώ και χρόνια

Εδώ και αρκετά χρόνια οι νεότερες γενιές που μεγάλωσαν βλέποντας και ακούγοντας τα ιδιωτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις έχουν δημιουργήσει πρότυπα που μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν στους μεγαλύτερους.

Και δεν είναι θέμα ηλικίας, είναι θέμα παιδείας, δεν νομίζω να υπάρχει άλλο μέρος στον πλανήτη όπου να εκπέμπουν τόσοι πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί σε μία πόλη και τόσα πολλά ραδιόφωνα.

Η ασυδοσία των κομμάτων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το να εξυπηρετήσουν για να τους το ανταποδώσουν τα ΜΜΕ με την υποστήριξη τους έχει οδηγήσει σε πραγματικά τέρατα στην ενημέρωση όπου ανύπαρκτοι σχεδόν καλλιτέχνες του χθες, αλλά και σημερινοί παρουσιάζονται σαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της μουσικής, ενώ από σνομπισμό αγνοούνται αυτοί οι καλλιτέχνες που έγραψαν την πραγματική ιστορία του τραγουδιού μας.

Αυτό δυστυχώς δεν θα αλλάξει και θα χειροτερεύει γιατί δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να τους βάλει στην θέση τους και πώς να το κάνει αφού είναι βαθιά ριζωμένοι μέσα τους μια διαφορετική φιλοσοφία για τον σινεμά, την μουσική και γενικά για πολλές μορφές της τέχνης.

Ο Πετρίδης στο ραδιόφωνο κι εμείς στην σελίδα μας προσπαθούμε να δώσουμε μία άποψη που συμβαδίζει με την διεθνή πραγματικότητα, δεν μιλάω για την προσωπική μας άποψη, αλλά βασικά επηρεάζουμε σε κάποιο βαθμό όσους έχουν γνώσεις, αλλά είναι δύσκολο να επηρεάσουμε τις μάζες, πώς μπορείς να αλλάξεις γνώμη στην γενιά που μεγαλώνει με Big Brother, Survivor, μαγειρική και πιο βρακί είναι το πιο όμορφο.

Τι θα γίνει; όλο και πιο μακριά από την πραγματικότητα θα πηγαίνει η χώρα, όχι προς την ανατολή γιατί κι αυτοί πάντα είχαν καλή μουσική παιδεία, αλλά γινόμαστε πια μια ειδική κατηγορία ενός λαού που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, ενώ αγνοεί σχεδόν τα πάντα.

Κώστας Ζουγρής