Ένα 20% των Ελλήνων πάντα υποστήριζε τους ΄'τίποτα΄ πολιτικούς

Ένα 20% των Ελλήνων πάντα υποστήριζε τους ΄'τίποτα΄ πολιτικούς

Τι είναι αυτό που κάνει τον Έλληνα να υποστηρίζει κατά καιρούς τύπους σαν τους Κάστρο, Καντάφι, Μιλόσεβιτς, Σαντάμ κλπ συχνά δε στο όνομα της δήθεν ουδετερότητας. Δηλαδή δεν απαντούν ευθέως αν θέλουν να είναι στο ΝΑΤΟ ή όχι, τουλάχιστον το ΚΚΕ το λέει καθαρά δεν πιστεύει σε τίποτα, μόνο ίσως στην Ρωσία του 1917. Οι άλλοι μας λένε να κάνουμε το εμβόλιο, αλλά μπορεί και να πάθουμε κάτι, να είμαστε στο ΝΑΤΟ αλλά το ΝΑΤΟ μόνο να μας δίνει, όχι να δίνουμε, να είμαστε εναντίον της εισβολής στην Ουκρανία, αλλά να μην στεναχωρούμε τους Ρώσους, να φτηνύνουμε τα τρόφιμα και τα καύσιμα, χωρίς να αυξηθούν οι φόροι, και να αυξάνονται παράλληλα οι μισθοί. Βέβαια και να τρέχουν τα 20-30 χιλιάρικα τον μήνα στους Ευρωβουλευτές μας που δεν συμφωνούν σχεδόν ποτέ με τις Ευρωπαϊκές θέσεις, μόνο τα λεφτά να πέφτουν.

Είμαστε μάλλον η μόνη Δυτικοευρωπαϊκή χώρα με δύο φιλορώσικα τηλεοπτικά κανάλια το ένα από τα οποία προωθεί καθαρά τον αντιπρόσωπο προϊόντων franchise του Χριστού, το άλλο κανάλι δεν το βλέπω καθόλου, το έβλεπα πέρυσι που ήμουν στο νοσοκομείο και την δόση Ρωσίας την είχαν.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εισβολείς σε ξένες χώρες, το σε ΄σκότωσα για το καλό σου' είναι ηλίθια δικαιολογία. Η ουδετερότητα δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία, είναι ακριβώς το αντίθετο σαν υπόδειγμα χώρας

Κώστας Ζουγρής