Ο Πούτιν απειλεί τώρα Φινλανδία, Σουηδία

Ο Πούτιν απειλεί τώρα Φινλανδία, Σουηδία

Αν λάβουμε υπ' όψιν τις ενέργειες και αντιδράσεις του Πούτιν σε κάθε επίπεδο, θα δούμε ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε. Η δύση είναι εξαιρετικά υποχωρητική, δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου και άθελα της παίζει το παιχνίδι των Ρώσων, έτσι άρχισε περίπου και ο Β' Παγκόσμιος..

Ποια θα ήταν η λύση; να εγγυηθούν οι Δυτικοί και Αμερικανοί την ουδετερότητα της Ουκρανίας, να σταματήσουν τα σχέδια για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και να απαιτήσουν άμεση αποχώρηση των Ρώσων από την Ουκρανία, επίσης να αλλάξει και η ηγεσία της Ουκρανίας γιατί ο τωρινός πρόεδρος είναι απλά καραγκιόζης.

Κώστας Ζουγρής

Απειλές Πούτιν κατά Σουηδίας και Φινλανδίας σε περίπτωση που ενταχθούν στο ΝΑΤΟ
Εν μέσω βομβαρδισμών στο ουκρανικό έδαφος, η Ρωσία απειλεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία με «πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες» εάν κινηθούν προς ένταξη στις δομές του ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι η Σουηδία και η Φινλανδία, είναι χώρες-εταίροι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, όχι όμως και μέλη του.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, στα social media κυκλοφορεί βίντεο με απόσπασμα της ομιλίας της Μαρία Ζαχάροβα, όπου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται να στοχεύει, εκτός από τη Φινλανδία, και τη Σουηδία, λέγοντας ότι θα είχε «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, το οποίο θα απαιτούσε από τη χώρα μας να προβεί σε ανάλογα βήματα».

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 700.000 προβολές.