Ο Ρωσικός λαός θα υποφέρει από τις ορέξεις του Πούτιν

Ο Ρωσικός λαός θα υποφέρει από τις ορέξεις του Πούτιν

Τίποτα δεν είναι ανώδυνο, μια εισβολή όπως αυτή στην Ουκρανία, εκτός από ανθρώπινες ζωές έχει επιπτώσεις και στις οικονομίες των λαών. Ήδη χθες το Ρώσικο χρηματιστήριο είχε πτώση μεγαλύτερη του 30%, αν η εισβολή ήταν κάτι που θα βοηθούσε την Ρώσικη οικονομία θα είχε αντίστοιχη άνοδο.

Αντίθετα η Αμερική ανέβηκε γιατί ουσιαστικά αυξάνετε η επιρροή της στην Ευρώπη και δεν χάνει και τίποτα. Ανοδικά θα είναι ενδεχομένως σήμερα και τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ή τουλάχιστον δεν θα τρέχουν να κρυφτούν σαν τις γάτες όπως στον χθεσινό πανικό.

Η Ρωσία δεν παράγει στην ουσία τίποτα, τι Ρώσικο έχετε στο σπίτι σας; σύντομα θα έλθει η άνοιξη, δεν θα υπάρχει τόση ανάγκη για φυσικό αέριο και η δύση θα φροντίσει να πάρει τα μέτρα της για τον επόμενο χειμώνα ο οποίος θα είναι δύσκολος για τους Ρώσους γιατί μια εισβολή σε χώρες του μεγέθους της Ουκρανίας στοιχίζει πολλά χρήματα και θα το δούμε.

Μακάρι να βρεθεί άμεσα λύση και να μην κινδυνεύσει η Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, όμως πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος ένας τύπος σαν τον Πούτιν να αξιοποιήσει τα πυρηνικά του όπλα και να οδηγήσει στην καταστροφή του πλανήτη. Κανονικά θα έπρεπε καμία χώρα να μην έχει πυρηνικά, αλλά όμως αν συμβεί αυτό θα έχουμε πάλι πολέμους στο παλιό στυλ με εκατομμύρια θύματα, τώρα τουλάχιστον φοβάται ο ένας τον άλλο.

Αν είχε πυρηνικά η Ελλάδα θα μας έκανε τσαμπουκάδες η Τουρκία; όχι βέβαια. Κανείς δεν ρισκάρει τη καταστροφή του.

Κώστας Ζουγρής

Και μάθε στα παιδιά σου το